Hoogspanning in Madrid

Leander Mespreuve
| 3 reacties
Hoogspanning in Madrid
Foto: © SC

Vanavond om 17u zijn alle spotlights gericht op het Vicente Calderonstadion in Madrid. Eeuwige stadsrivalen Atlético en Real Madrid kruisen de degens in de strijd voor de titel 'ploeg van 't stad', al zullen de drie punten in deze fase van de competitie wel belangrijker zijn.

Thibaut Courtois kijkt vanavond nog maar eens in de ogen van Cristiano Ronaldo en co. De Rode Duivel speelt op de 26ste speeldag in Spanje voor een plaats aan kop van het klassement.  Toby Alderweireld moet tevreden nemen met een plaats op de bank.

De recente uitschuiver tegen osasuna (3-0 verlies) ligt nog vers in het geheugen waardoor Atlético gebrand is op een goed resultaat. De bookmakers geloven in een goede afloop voor de bezoekers. Een gokje van 60 euro levert bij winst van Atlético 201 euro op, terwijl dit voor Real Madrid slechts 129 euro is.

Bij winst slaat ‘De Koninklijke’ meteen een kloof van zes punten. De troepen van coach Ancelotti steken in uitstekende vorm. Afgelopen week maakte het nog brandhout van Schalke 04 in de Champions League (1-6). Het gouden aanvalstrio Bale-Ronaldo-Benzema beginnen elkaar steeds beter te vinden waardoor Courtois zich opnieuw zal kunnen tonen.

In de schaduw van de clash probeert ook FC Barcelona te profiteren van het puntenverlies van een van de twee concurrenten. Het speelt vanavond zelf thuis tegen laagvlieger Almeria en kan dus mits winst en wat geluk de winnaar van het weekend worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties