Feyenoord wint en Twente verliest verrassend in Eredivisie

Jordy Ferket
| 5 reacties

Feyenoord heeft op het veld van Groningen 0-2 gewonnen. Door de zege blijven de Rotterdammers vierde in de stand. Twente, dat een plekje hoger staat, heeft verrassend verloren tegen Go Ahead Eagles. De partij eindigde op 1-0. De kloof met leider Ajax kan groter worden.

Groningen-Feyenoord 0-2

Feyenoord kwam na amper een kwartier op voorsprong bij FC Groningen. Ruben Schaken werkte een voorzet van Kongolo in doel. De spelers gingen na een zwakke eerste helft rusten met 0-1 op het scorebord. Vijf minuten na de pauze verdubbelde Stefan de Vrij de voorsprong van de Rotterdammers.

Er werd niet meer gescoord. Feyenoord won de partij met 0-2. Door de zege blijft het vierde in het klassement. Groningen blijft in het midden staan na de nederlaag. Het staat wel nog maar acht punten boven rode lantaarn NEC.

Go Ahead Eagles-Twente 1-0

Go Ahead Eagles moest het in eigen huis opnemen tegen Twente. Na 35 minuten kwam de thuisploeg verrassend op voorsprong tegen de derde uit de stand. Antonia bracht zijn ploeg verdiend 1-0 voor. Twente presteerde ondermaats en ging met een 1-0-achterstand rusten.

In de tweede helft kon de derde in de Eredivisie het tij niet keren. De wedstrijd eindigde op 1-0 en daarmee doet Twente een slechte zaak bovenaan het klassement. Het blijft derde, maar de kloof met leider Ajax kan groter worden.