Reactie Gorius: "Intrinsiek heeft Genk heel veel kwaliteit"

Robby Morren
Robby Morren
| 3 reacties
Gorius: "Intrinsiek heeft Genk heel veel kwaliteit"
Foto: © SC

Julien Gorius had met twee omgezette strafschoppen een belangrijk aandeel in de overwinning tegen Bergen. Erg vlot liep het allemaal niet tegen de hekkensluiter. Toch benadrukt de middenvelder dat Genk een groep met heel veel kwaliteiten heeft.

Door Robby Morren

"Dat doelpunt voor de pauze gaf ons het nodige vertrouwen. Onze tweede helft was dan ook beter dan de eerste." Toch moest Genk zich nog met dichtgeknepen billen naar het laatste fluitsignaal slepen na de aansluitingstreffer. "We kregen het tien minuten voor tijd moeilijker en Bergen scoorde de aansluitingstreffer. Gelukkig viel ook de 3-1 nog."

Gorius zette de twee strafschoppen feilloos om, niet aanvoerder Jelle Vossen. "Ik was er klaar voor. Het was iets dat we al besproken hadden toen Mario Been hier nog was. Ik ben heel rustig gebleven bij het omzetten van die penalty's."

"Als we winnen tegen Kortrijk, zijn we opnieuw gelanceerd"

"We hebben veel moeilijkheden, maar we hebben een goede ploeg. Intrinsiek hebben wij heel veel kwaliteit", benadrukt de middenvelder. "Ik hoop dat deze wedstrijd voor een déclic kan zorgen, zeker voor onze thuiswedstrijden want het was al geleden van de match tegen OHL dat we in eigen huis nog eens konden winnen. Het is belangrijk om weer voor ons eigen publiek te winnen."

Genk heeft nog steeds de beste kaarten in de hand, maar de beslissing over deelname aan play-off 1 zal pas op de slotspeeldag vallen. "Gent liet geen punten liggen en dus moeten wij zorgen dat we klaar zijn voor de belangrijke verplaatsing naar KV Kortrijk. Als we daar kunnen winnen, denk ik dat we weer gelanceerd zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties