Boskamp: "Genk moet zich schamen zonder PO1"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Boskamp: "Genk moet zich schamen zonder PO1"
Foto: © SC

De laatste speeldag van de reguliere competitie kondigt zich aan als een ware thriller. Niet alleen in de kelder is het nog bibberen, maar ook KRC Genk en KAA Gent strijden nog om een PO1-ticket. Wat verwacht Johan Boskamp?

Door Cédric De Volder

KRC Genk en KAA Gent kamperen momenteel op een gedeelde zesde stek. De Limburgers beschikken - op basis van het aantal gewonnen wedstrijden - over de beste papieren om de elite-nacompetitie te mogen spelen. Ook Johan Boskamp verwacht geen Gentse terugkeer meer.

"Gent neemt het op tegen Zulte Waregem", aldus de excentrieke Nederlander in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Dat is nog steeds een derby en dat zal wellicht meespelen, hoor. Bovendien heeft Genk het toch gemakkelijk met een verplaatsing naar Kortrijk. De jongens van Hein Vanhaezebrouck zijn een beetje opgebrand. Al weet je natuurlijk nooit met Hein." (lacht)

"Ik bestempelde Genk eerder als titelkandidaat"

De Limburgse blauwbloezen hebben de troef dus in handen. "En Gent moet risico's nemen", vervolgt Boskamp. "En net daarom hou ik het op KRC Genk. Bovendien speelt Gent al een volledig seizoen enorm wisselvallig. Eigenlijk mogen de Buffalo's Genk bedanken om het zo ver te laten komen."

"Enkele maanden geleden bestempelde ik Genk zelfs nog als een titelkandidaat", besluit de voormalige oefenmeester van onder meer RSC Anderlecht, KAA Gent en KRC Genk. "Dat team speelde in het begin van het seizoen enorm fris voetbal. Maar ze hebben alles weggegooid. Genk moet zich schamen zonder play-off 1."

Gisteren gaf Johan Boskamp ook al zijn mening over de degradatiestrijd. Wil je weten of de Nederlander zijn gokje op OH Leuven of Waasland-Beveren zet? Klik dan snel op deze link.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties