Dury houdt van spankracht play-offs, maar: "Ik zou de punten niet halveren"

Dury houdt van spankracht play-offs, maar: "Ik zou de punten niet halveren"
Foto: © SC

Morgen besluit Zulte Waregem de reguliere competitie op het veld van AA Gent. Trainer Francky Dury wil winnen in de Ghelamco Arena, om zo goed mogelijk richting bekerfinale en play-offs te kunnen toeleven.

Aernout Van Lindt in Waregem

"We hadden 55 punten vooropgesteld. De afstand met de top-2 is groot, zelfs na het delen van de punten. Maar als we winnen tegen Gent, komen we op 53 eenheden terecht. Dan blijf je toch competitief voor plek drie."

"In play-off 1 kan je namelijk ook niet alles winnen. Met 15 op 30 raak je er bovenaan niet bij. Je moet al meer dan 20 op 30 halen om nog echt in te gaan lopen, maar dat is natuurlijk altijd mogelijk. Standard is er eens ternauwernood bijgeraakt in play-off 1 en toen speelden ze met 26 op 30 mee tot de laatste speeldag."

"Je verlegt er je grenzen niet mee"

Toch heeft Dury ook wat bedenkingen bij de play-offs. "Ze zijn goed voor de geweldige spankracht. Het is altijd spannend, maar het is sowieso weer een spannende competitie. Maar ik zou persoonlijk de punten niet halveren, zo opwaardeer je de reguliere competitie ook."

Het argument om ooit met play-offs te beginnen was om Europees te gaan meespelen: "Maar je verlegt je grenzen hier niet mee. Dat doe je door Europees te spelen en dan het weekend nadien voor de volle drie punten te voetballen, niet door voor anderhalf

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties