Rednic: "Voel dat de spelers er klaar voor zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Rednic: "Voel dat de spelers er klaar voor zijn"
Foto: © SC

AA Gent speelt morgen tegen Zulte Waregem voor een plek in play-off 1. Tot de zege op Standard gaf niemand een cent voor de kansen van de Buffalo's, maar die kansen werden bij elke Genkse nederlaag groter. Mircea Rednic heeft alvast vertrouwen in zijn spelers en hoopt op hulp uit Kortrijk.

Sander De Graeve in Gent

"Mijn spelers zijn er klaar voor", aldus Rednic. "Emilio Ferrera zegt wel dat er geen druk is bij Genk, maar ik zie positieve stress bij mijn groep." Gent speelde al drie keer tegen Essevee dit seizoen, maar winnen lukte nog niet. "Ik heb er een goed oog in, onze ploeg heeft nu meer stabiliteit en vertrouwen. We zijn een echte familie nu."

Gent haalde de laatste weken mooie resultaten, maar deed dat vaak buitenshuis. "Dat heeft met de druk van het mooie stadion en de veeleisende supporters te maken." Die staan intussen wel volledig achter de ploeg. "Morgen komen de supporters voor de training langs om ons nog een duwtje in de rug te geven. Dat zal de spelers goed doen. De voorzitter was hier ook deze week. Neen, niet om een bonus te beloven. Play-off 1 is de bonus."

"Misschien laat Zulte Waregem één of twee pionnen rusten"

Het blijft, volgens de Roemeense oefenmeester, afwachten hoe Zulte Waregem voor de dag zal komen. "Ze spelen natuurlijk die finale van de Beker volgend weekend. Misschien stellen ze niet de beste ploeg op, maar beschermen ze één à twee belangrijke spelers." In Kortrijk heeft hij vertrouwen. "KV Kortrijk heeft een goeie ploeg en een uitstekende trainer. Het team zal ervoor gaan, ook al zijn ze al zeker van play-off 2. Ze zullen willen tonen dat ze dit seizoen ook dicht bij play-off 1 gekomen zijn."

Voor Rednic is het halen van play-off 1 ook persoonlijk erg belangrijk. Bij kwalificatie zou hij immers mogen aanblijven als coach bij de Gentenaars. "Mijn problemen komen op de laatste plaats", benadrukt hij. "Als we play-off 1 halen, dan is dat niet voor mij. Het is voor de supporters die het verdienen, de bestuursleden en sponsors die veel investeerden en de spelers die er hard voor werkten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties