Daerden: "Als OHL eerste match wint, zie ik Bergen niet terugkomen"

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Daerden: "Als OHL eerste match wint, zie ik Bergen niet terugkomen"
Foto: © Photonews

OHL en Bergen staan de komende weken tegenover elkaar in play-off drie en afgelopen weekend tankten de Henegouwers alvast vertrouwen in het onderlinge duel. OHL heeft echter het thuisvoordeel en een voorsprong van drie punten, waardoor volgens Jos Daerden de eerste match cruciaal wordt.

Door Caroline Tonnelier

Bergen deed het de afgelopen weken meer dan behoorlijk en pakte ook heel wat punten. Het lijkt er dan ook op dat het momentum bij de Draken ligt. Ook Jos Daerden is ervan overtuigd dat het geloof helemaal terug is bij de rode lantaarn uit de reguliere competitie, zo vertelde hij aan Voetbalkrant.com

"Bij Bergen weten ze dat ze terug kunnen winnen"

“Bergen heeft de laatste weken goed gespeeld en ze weten dat ze terug kunnen winnen. Er staat terug een team, het geloof is er opnieuw. Ze hebben het op Genk goed gedaan en ook tegen Club Brugge lang standgehouden. Alleen tegen Lierse hadden ze nog een uitschuiver, maar ze kunnen met vertrouwen play-off drie ingaan.”

Het allerbelangrijkste is volgens Daerden de eerste wedstrijd. Met de drie punten voorsprong heeft OHL immers een niet te onderschatten voordeel. “Als OHL die wedstrijd tot een goed einde brengt, zijn dat meteen zes punten. Dan zie ik Bergen niet meer terugkomen.”

"Weinig of geen conclusies trekken uit laatste duel"

Uit het laatste duel kunnen volgens de voormalige coach van de Limburger weinig of geen conclusies getrokken worden. “De instelling is anders. Leuven moest bij 2-2 gaan voor de overwinning. In een gewone wedstrijd in play-off drie ligt dat anders.”

"Na play-off drie begint het pas"

Winst in play-off drie is echter maar het begin: de winnaar van de strijd tussen de nummers vijftien en zestien moet nadien nog vol aan de bak in de eindronde. Slechts één ploeg kon zich tot nog toe op die manier redden en dat was vorig jaar Cercle Brugge. “Na play-off drie begint het pas, dan moet het gaan gebeuren. Er komt een soort opluchting, maar dan volgen nog eens zes wedstrijden tegen andere teams en een ander soort voetbal. Dat wordt niet evident, tegen ploegen als Westerlo, Sint-Truiden, Eupen (twee van de drie) en waarschijnlijk ook Moeskroen. Niets zegt dat het niet kan, maar het is een moeilijk parcours. De reddingsboei is er echter, in de vroegere competitie was er rechtstreekse degradatie.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties