'Oskaar van de Week': Daniel Sturridge

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
'Oskaar van de Week': Daniel Sturridge
Foto: © SC

Het was me het weekendje van de fopduiken en andere vallende sterretjes en zwanen wel. Op verschillende velden vierde de kwalijke trend van de schwalbe en het matennaaien weer hoogtij. Deze week pakken we onze koffer en trekken we richting Groot-Brittannië.

De laatste seizoenen is de schwalbe ingeburgerd geraakt in het profvoetbal. Een aanvaller moet bij wijze van spreken eerst een duikexamen afleggen vooraleer hij een lucratief contract kan tekenen bij een voetbalclub. Vandaar reikt Voetbalkrant.com wekelijks de ‘Oskaar van de Week' uit. Deze week nemen we de ferry en varen we het Kanaal over.

Fair-play in de pintjesliga

Maar eerst eventjes iets anders. Terwijl er zich wederom een dans- en springfestival afspeelde op de buitenlandse velden, lijken onze vaderlandse heren profvoetballers hun lesje - althans voor een weekendje - te hebben geleerd. In de pintjesliga was het de voorbije dagen vruchteloos zoeken naar een opvallende schwalbe, een aangenaaide kaart of een ander tafereel.

En dus verdienen Maxime Lestienne, Aleksandar Mitrovic en andere fervente balkunstenaars een pluim. Al is ook Rome niet in één dag gebouwd. We verwachten dan ook met z'n allen dat een dergelijk weekend zich zal herhalen in de nacompetitie. Komaan, jongens!

Uiting van haat?

De enige echte kanshebber op deze Oskaar is echter Daniel Sturridge. De aanvaller van Liverpool gaf in the Hate Game bij Manchester United immers een lesje 'duiken voor gevorderden'. Sturridge ging gezwind over het been van Nemanja Vidic. De scheidsrechter van dienst trapte in de val en gaf de Serviër zelfs zijn tweede gele kaart.

Al had Steven Gerrard wel berouw. De aanvoerder van the Reds - die eerder al twee elfmeters voorbij David De Gea had getrapt - besliste dat het welletjes was geweest en trapte het leer pardoes op de paal. Hét bewijs dat de 109-voudig international wel een gevoelsmens is. In tegenstelling tot zijn collega. Foei, Daniel!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties