Interview Van Binst houdt hart vast voor Anderlecht: "Eerst naar Standard? Oeioei!"

Van Binst houdt hart vast voor Anderlecht: "Eerst naar Standard? Oeioei!"
Foto: © Photonews

Anderlecht toonde tekenen van beterschap tegen Oostende. Maar ja, de kustjongens hadden niets meer te winnen of te verliezen. De volgende twee tegenstanders hebben dat wel en luisteren naar de namen Standard en Club Brugge.

Door Johan Walckiers

Gille Van Binst zag de beterschap ook. "Nieuwe borstels vegen goed hé", vertelt hij aan Voetbalkrant.com. "En nu zijn het maar vijf punten meer tot bij Standard. Slechter dan in de reguliere competitie kan het moeilijk worden, dus dat is ook een positief punt. Ik heb begrepen dat Hasi vorige week teruggegrepen heeft naar de basisprincipes en dat was ook nodig. Het was tijd dat Van den Brom vertrok, want er zat helemaal geen lijn meer in. Hasi lijkt dat er weer te willen inpompen en slaagde daar tegen Oostende ook in. Dus het mag een goeie ingreep genoemd worden zo net voor de play-offs."

Al zet Van Binst daar ook wel een serieuze kanttekening bij. "Het was goed met twee spitsen en zo moet Anderlecht altijd spelen. Maar het was ook maar tegen Oostende hé. Die mannen zijn een vakantietripje komen maken in Brussel. Die hadden niets meer te winnen of te verliezen. Dus niet overdrijven met dat halleluja-gejuich! Er is nog véél werk aan de winkel."

"Na Standard weet je of je nog meedoet voor de titel"

En dat vele werk moet in veertien dagen afgewerkt worden, want na de eerste twee matchen van de play-offs zal Anderlecht al weten of het nog meedoet voor de oppergaai. "Dat zullen ze na Standard zelfs al weten", zegt Van Binst. "Toen ik de kalender zag, dacht ik: oeioei. Ik had liever gezien dat ze tegen Lokeren, Genk of Zulte Waregem begonnen waren, want Hasi zal zeker nog een maand nodig hebben om alles in orde te krijgen. Standard en Club komen iets te vroeg denk ik. En direct naar Luik? De sfeer zal er daar goed inzitten en het is sowieso altijd al iets speciaals. Ze gaan daar iets over hun kop krijgen!"

"Standard wordt dan ook al direct een cruciale match. Als ze daar verliezen, mogen de boeken dicht. Acht punten, dat haal je niet meer op. Voor mij is het de slechtste loting mogelijk. Ze hadden eerst beter thuis tegen Standard gespeeld. Eerst moest het vertrouwen nog wat opgekrikt worden. Ik vrees er een beetje voor..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties