Wat als … een ruststand een eindstand was?

Wat als … een ruststand een eindstand was?
Foto: © Photonews

De reguliere competitie zit er op, alle play-offs zijn gekend. Maar wat als een wedstrijd maar uit 45 minuten zou bestaan en de stand zou worden opgemaakt aan de hand van de ruststanden? Dan krijg je een aantal verrassende wendingen.

Door Aernout Van Lindt

Andere leider

Opvallend: Standard doet het vooral goed in de tweede helft. Op basis van de ruststanden zouden ze ‘amper’ 50 punten binnenhalen, drie minder dan Club Brugge. Door enkele sterke remontes in de tweede helft zorgden ze uiteindelijk voor een meerwaarde van 17 punten.

Zulte Waregem en Racing Genk missen play-off 1

Die meerwaarde van 17 punten is echter geen record dit seizoen. Zulte Waregem doet met 18 punten nog beter. Aan de Gaverbeek werden meermaals in het slot nog scheve situaties rechtgezet met een of meerdere doelpunten, bewijst deze statistiek. Op basis van de ruststanden zou Essevee zelfs maar elfde worden. 

Ook Racing Genk zou er in de top-6 niet bij zijn. Wie dan wel PO1 haalt? Kortrijk en Gent - dan toch. Zij verloren toch een aantal pijnlijke puntjes na de koffie en hadden wel in de top-6 gestaan na 45 minuten.

Bergen en OHL gered

Wie het al te vaak weggeeft na de koffie, is vaak een team dat onderaan blijkt te staan. Bergen staat op basis van ruststanden met 35 punten nog fier in de middenmoot, maar de tweede helft was er – zeker in het seizoensbegin – vaak te veel aan. Ook OHL (-7 punten) komt er vrij bekaaid vanaf in dit klassement.

Wie dan wel tot play-off 3 zou zijn veroordeeld? Oostende en Sporting Charleroi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties