Wie haalde het team van de week?

Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Na anderhalf uur voetbal op zondagavond zat speeldag 30 er helemaal op. De uitgestuurde redacteurs kwamen terug met alle indrukken en destilleerden het volgende team van de week.

Doel

Tussen de palen opteren we deze week voor Eiji Kawashima. De Japanner speelt al een heel seizoen op een erg hoog niveau en onderstreepte zijn vormpeil met enkele belangrijke tussenkomsten dit weekend. Vaak was het onorthodox, maar zonder hem had Standard vermoedelijk geen puntje gepakt tegen Waasland-Beveren.

Verdediging

Achterin vielen ons Anthony Vanden Borre, Laurens De Bock en Thomas Meunier op. De twee beste verdedigers van het weekend stonden beiden op de rechtsbackpositie. Beiden kwamen offensief sterk voor de dag en deden ook hun verdedigend werk. Ook Laurens De Bock komt stilaan op topniveau, handig met het oog op de play-offs.

Middenveld

Vier middenvelders sieren ons team. Thomas Buffel is de enige speler bij Racing Genk die enigszins op niveau was, dus krijgt hij een stekje. We waren vooral gecharmeerd van pas vader geworden Tim Matthys, al was zijn tweede helft - naar eigen zeggen ook - niet super. Ook Dennis Praet en Robin Henkens speelden hun wedstrijd op het middenveld en groeien naar hun beste vorm.

Aanval

Voorin kunnen we alleen maar besluiten dat Maxime Lestienne in bloedvorm komt. Hij strooit met assistjes en lijkt klaar voor de play-offs. Ook Aleksandar Mitrovic begint de weg naar het doel te vinden, wat kunnen we van hem nog verwachten? Bij Charleroi zagen we dan weer een sterke Fauré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties