Ceulemans: "Malanda had misschien beter seizoen uitgedaan bij Essevee"

Nicola Cantoro
| 6 reacties
Ceulemans: "Malanda had misschien beter seizoen uitgedaan bij Essevee"
Foto: © SC

Junior Malanda is in de schaduw van Kevin De Bruyne de tweede Belg die in Duitsland bij Wolfsburg speelt. Daar komt de 19-jarige Belg amper aan spelen toe. Ex-Rode Duivel Jan Ceulemans vindt dat hij niet moet wanhopen. "Ik denk toch dat hij nog zal slagen bij Wolfsburg", zegt Ceulemans.

Door Nicola Cantoro

“Malanda zegt zelf blij te zijn met zijn transfer omdat het niveau op training veel hoger ligt. Hij wist ook wel dat hij niet meteen heel veel wedstrijden zou spelen. Dus op dat gebied is het inderdaad wel zoals hij verwacht had. De teleurstelling zal daarom misschien iets minder zijn bij hem”, zegt Ceulemans.

“Wolfsburg was het meteen een grote stap die Malanda heeft gezet”

Caje zag Malanda liever nog even voor Essevee spelen. “Hij had misschien beter zijn seizoen uitgedaan bij Zulte-Waregem. Dan kon hij hier nog een mooi half seizoen beleven met de bekerfinale en play-off 1 als vooruitzichten. Volgend seizoen zou hij dan bij Wolfsburg meteen de voorbereiding kunnen meemaken en zo een basisplaats kunnen proberen af te dwingen.”

En die voorbereiding zou het allemaal makkelijker gemaakt kunnen hebben voor Malanda. “De voorbereiding van het seizoen duurt toch een week of zes. Dan leer je je ploegmaats kennen in een meer gemoedelijke sfeer en dan krijg je sowieso de kansen om je te laten zien. Voor zijn transfer was hij goed bezig en België en dan kriebelt het soms om een stap hogerop te zetten tijdens de winterperiode als je de kans ertoe krijgt, maar het is wel meteen een grote stap die hij gezet heeft. Wolfsburg staat toch vijfde in de Bundesliga”, zegt Caje.

“Als hij in Wolfsburg een basisplaats kan afdwingen, dan zal Wilmots daar op termijn ook niet naast kunnen kijken”

Maar toch ziet de voormalige Rode Duivel de toekomst rooskleurig in voor Malanda. “Hij is nog jong. Er kan nog van alles gebeuren. Het is aan hem om zich te laten zien in de wedstrijden waarin hij toch zijn kans zal krijgen. Ik denk toch dat hij zal slagen bij Wolfsburg. Het is niet omdat je er twee maanden zit en amper aan spelen toekomt dat het al voorbij is.”

“Hij zal ook wel beseffen dat de stap van Zulte-Waregem een grote stap was. Nu moet hij gewoon de kansen afwachten die hij ook zal krijgen. Anders had Wolfsburg hem niet gekocht. Als hij in Wolfsburg een basisplaats kan afdwingen, dan zal Wilmots daar op termijn ook niet naast kunnen kijken”, besluit Ceulemans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties