Balans na de reguliere competitie: Goed gevoel proberen vasthouden bij Waasland-Beveren

Nicola Cantoro
| 3 reacties
Balans na de reguliere competitie: Goed gevoel proberen vasthouden bij Waasland-Beveren
Foto: © SC

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Waasland- Beveren kon zich pas op de laatste speeldag verzekeren van het behoud.

Door Nicola Cantoro en Tamara Vereecken

“Het was een heel turbulent seizoen”, slaat Coosemans de nagel op de kop. De Waaslanders kenden een verschrikkelijke start in de competitie. Maar onder leiding van trainer Bob Peeters kropen ze uit het diepe dal. “Dat was een fantastische apotheose. Nu kunnen we in alle rust naar PO2 toeleven.”

"In alle rust naar PO2 toeleven"

Bijna degraderen, maar toch Europees spelen. Het zou zomaar eens kunnen voor Waasland-Beveren. “Met de vorm die we de voorbije weken hadden zijn er zeker mogelijkheden voor ons in PO2.” Al denkt Coosemans niet meteen aan Europees voetbal. “Eenmaal je op het veld komt, speel je om te winnen. Natuurlijk: om nu meteen te zeggen dat we gaan meedoen voor een Europees ticket is misschien wat kort door de bocht”, lacht Coosemans. “We gaan  gewoon ons best doen en dan zien we wel.”

Naar volgend seizoen toe ijvert de doelman wel voor een andere aanpak dan dit seizoen. “De kern staat er nu. We hadden vorig jaar ook enkele sterkhouders en het is jammer dat we die dan niet houden en er zoveel nieuwe spelers gehaald worden. Ik denk dat de club die fout niet opnieuw mag of zal maken, Waasland-Beveren moet verder bouwen op wat er nu staat, dus weer hoger meedoen en niet meer in de problemen komen.”

“We verdienen het om in eerste klasse te blijven op basis van de voorbije maanden”

Ook Dalibor Veselinovic, die de laatste tijd goed bij schot, blikt even terug op het seizoen. “We verdienen het om in eerste klasse te blijven. Niet enkel op basis van deze wedstrijd maar van de voorbije maanden. We hebben bewezen dat we goed voetbal kunnen spelen en punten kunnen pakken, dus dit is verdiend. Als we zo hadden gespeeld van bij het begin van de competitie waren we nooit in een degradatiestrijd beland.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties