De kampioenen van het weekend

De kampioenen van het weekend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De lente is in het land, dus daar zijn ook de kampioenen. Elke week knallen de champagnekurken wel ergens in ons land, wij lijsten de kampioenen voor jou op.

Uiteraard was er een groot feest op het Kiel. En de eerste landelijke kampioen is ondertussen ook bekend. Maar ook in de lagere regionen was het in heel Vlaanderen tijd voor champagne. Hier komt u te weten wie zich dit weekend allemaal tot kampioen kroonde.

4e klasse A - Gullegem:

Gullegem won met 1-2 op het veld van hekkensluiter FC Charleroi. Door het puntenverlies van Sint-Eloois-Winkel was dat meteen ook voldoende voor de titel. Meteen de vijfde titel in zes jaar tijd voor de West-Vlamingen, die hun steile opmars verder zetten.

Antwerpen: 1 - Beerschot-Wilrijk , 4E - Sint-Dimpna:

Naast de magische titelviering van Beerschot-Wilrijk kon u nergens heen. Meer dan 11.000 supporters zagen hun team in het Olympisch Stadion uitpakken met een historische overwinning (5-0).

Ook Sint-Dimpna is kampioen, door in 4e provinciale E de kroon te pakken. Een 1-1 gelijkspel op het veld van Achter Olen zorgde voor het laatste benodigde puntje en de stap naar derde provinciale.

Brabant: 2A - Stockel, 3E Black Star, 4B Ohain B:

Ook in de provincie Brabant komen er weer drie kampioenen bij. Het Brusselse Stockel mag zich gaan opmaken voor een avontuur in eerste provinciale en ook Black Star en Ohain B wisten een promotie af te dwingen.

Limburg: 4D - Rosmeer:

In Limburg verdubbelen we het aantal kampioenen van 1 naar 2. Rosmeer won met 5-3 van Winterslag en heeft nu zeven punten voorsprong in de stand, met amper twee wedstrijden voor de boeg. Een logische viering was dan ook het resultaat diep in Limburg.

Oost-Vlaanderen: 1 - Sparta Petegem, 3B - Vurste-Semmerzake, 4B - Tenstar Melle:

Het aantal kampioenen in Oost-Vlaanderen is fel toegenomen. Door zelf te winnen van Landegem en het verlies van Ninove in Lede mag ook Sparta Petegem zich - net als Beerschot-Wilrijk - opmaken voor een avontuur in de nationale reeksen.

West-Vlaanderen: 3A - Oostkamp, 4C Zwevezele :

In West-Vlaanderen zijn we van 1 naar 3 kampioenen gegaan. Oostkamp ging in de derby van rond Brugge winnen met 1-3 op het veld van Loppem en mocht zo meteen aan het feest. In de stand heeft het nu 10 punten voorsprong op Bredene, genoeg voor de titel met nog drie partijen voor de boeg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties