Balans na de reguliere competitie: Opluchting maar geen tevredenheid bij KVM

Balans na de reguliere competitie: Opluchting maar geen tevredenheid bij KVM
Foto: © Photonews

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Voor KV Mechelen werd het een turbulent seizoen.

Door Johan Walckiers

KV Mechelen kende een seizoen met vooral downs, maar kon uiteindelijk toch vrij makkelijk play-off 3 vermijden. Al is er wel een periode van paniek geweest. Die kostte ook Harm van Veldhoven de kop. "Dit is natuurlijk nooit de bedoeling geweest", vertelt Steven De Petter ons. "Er was toch een periode waarbij het alle hens aan dek was. Na nieuwjaar hebben we het gelukkig kunnen rechttrekken. We zijn opgelucht, maar zeker niet tevreden."

De Petter zelf is de verpersoonlijking van het seizoen van Malinwa. Maanden geblesseerd en ook naast het terrein de nodige zorgen door het overlijden van zijn moeder. "Een seizoen als dit heb ik nog nooit meegemaakt en het hoeft ook niet meer. Met alles wat er gebeurd is, zowel sportief als privé, hoop ik dat play-off 2 toch wat soelaas kan brengen."

"Een seizoen als dit heb ik nog nooit meegemaakt en dat hoeft ook niet meer"

Maar net daarin liet KV het meestal afweten. "We willen eens het omgekeerde bewerkstelligen. Al hebben we nog nooit een goede relatie gehad met play-off 2. We starten echter met de beste intenties. En wat we de laatste weken op training lieten zien, doet toch het beste verhopen", aldus De Petter.

"Maar goed, als je naar de andere clubs uit onze poule gaat bellen, zullen die waarschijnlijk hetzelfde zeggen. We beginnen met goede moed en zullen wel zien. Maar we willen onze supporters wel nog iets teruggeven voor al die steun dit seizoen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties