Balans na de reguliere competitie: Rustige vastheid bij Lierse SK

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Balans na de reguliere competitie: Rustige vastheid bij Lierse SK
Foto: © Photonews

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Lierse SK beleefde een relatief rustig seizoen.

Door Cédric De Volder
 
De voetbaljaargang van Lierse SK was er eigenlijk eentje zonder al te veel zorgen. De Pallieters werden wel steevast bij de degradatiekandidaten gerekend, maar hadden wellicht geen moeilijkheden om 's nachts de slaap te vatten. "Ik beoordeel ons seizoen dan ook als degelijk", bevestigt Thomas Wils. "Eigenlijk kwam Lierse nooit echt in de problemen."
 
Het Lisp kende op die manier enkele uitschieters. Vooral na de jaarwisseling leek de machine van Stanley Menzo op dreef. Onder meer RSC Anderlecht, Club Brugge en Zulte Waregem werden in bedwang gehouden. "We keken wel regelmatig achteruit, maar dat was eerder uit zelfbehoud", vervolgt middenvelder. "Uiteindelijk kenden we zelfs een uitstekend slot met enkele mooie uitschieters."
 
 
Op die manier groeide Lierse dit seizoen verder uit tot een stabiele eersteklasser. "En dat in tegenstelling tot vorig seizoen", lacht Wils. "Ik moet toegeven dat we dan met een gelukje in eerste klasse zijn gebleven. Maar deze keer hebben we de verwachtingen toch wel ingelost. De groeicurve van Lierse SK gaat in stijgende lijn."
 
In play-off 2 trekken de Pallieters ten strijde tegen KV Oostende, KAA Gent en Waasland-Beveren. "Al zie ik de nacompetitie vooral als een voorbereiding op volgend seizoen", besluit Wils. "Wellicht zullen enkele jongeren hun kans krijgen op het hoogste niveau. Al willen we natuurlijke elke wedstrijd winnen. We zijn dat bovendien verplicht naar de fans toe. En er zijn natuurlijk nog enkele premies te verdienen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties