Bayern kroont zich tot kampioen en zet Duits record scherper

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Bayern kroont zich tot kampioen en zet Duits record scherper
Foto: © SC

Bayern München heeft zich vanavond al tot kampioen van Duitsland gekroond. De troepen van Pep Guardiola hadden allerminst problemen met Hertha Berlijn. Het werd uiteindelijk 1-3 in Berlijn. Het bier is ondertussen al rijkelijk aan het vloeien.

Bayern München had eigenlijk geen moete met Hertha Berlijn. Na amper zes minuten tekende Toni Kroos al voor het openingsdoelpunt. Nog voor het kwartier stond de 0-2 al op het scorebord na een doelpunt van Mario Götze. Adrian Ramos stribbelde nog eventjes tegen, maar Franck Ribéry nam alle twijfels weg. Daniël Van Buyten bleef op de bank.

Der Rekordmeister zet bovendien ook enkele Duitse records scherper. Bayern is met landstitel nummer 24 niet alleen de recordhouder, maar ook deze titel is historisch. Het is immers nooit eerder gebeurd dat een Duitse kampioen al zo vroeg kon zegevieren.

Eigenlijk kwam de titel van FC Hollywood nooit in gevaar. Bayern liet dit seizoen enkel punten liggen bij Freiburg en Leverkusen. Geen enkel team slaagde erin om de machine te verslaan. Maar de honger is nog niet over in Beieren. Pep Guardiola richt de pijlen nu ongetwijfeld op de treble. Ook in de Champions League en in de Pokal doet Bayern nog mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties