Kompany zegeviert in Derby of Manchester

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 34 reacties
Kompany zegeviert in Derby of Manchester
Foto: © SC

Manchester City en Vincent Kompany hebben vanavond de stadstitel van Manchester gewonnen. De blauwhemden wonnen met 0-3 bij Manchester United en zetten op die manier de titelambities kracht bij.

Edin Dzeko kroonde zich in the Theatre of Dreams tot matchwinnaar. De aanvaller opende de score na amper 43 seconden. Al was er een pak geluk gemoeid met het doelpunt. Het leer belandde via de paal voor de voeten van de Bosnisch international, die David De Gea geen schijn van kans gunde.

Kort voor het uur zorgde diezelfde Dzeko voor de beslissing met een tweede doelpunt. David Moyes berustte ondertussen al in de nederlaag en haalde Marouane Fellaini van het veld. De Rode Duivel was al geel geboekt, maar had eigenlijk rood verdiend voor een elleboogstoot. In de slotfase strooide Yaya Touré met de 0-3 nog wat extra zout in de wonde.

The Citizens springen door de overwinning over Liverpool naar de tweede stek en zetten de titelambities duidelijke kracht bij. Het volgende doel is de leidersplaats van Chelsea. Een doel waarin de stoomtrein uit Manchester wel eens zou in kunnen slagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties