Lukaku trapt Everton naar driepunter in Newcastle, Vermaelen laat zege schieten

Manuel Gonzalez
| 12 reacties

Ook Romelu Lukaku mag vanavond een feestje bouwen. De aanvaller won met Everton op het veld van Newcastle United met 0-3. De Rode Duivel nam zelf het tweede doelpunt voor zijn rekening. Thomas Vermaelen en Arsenal lieten de zege in de slotfase dan weer uit handen glippen.

Everton springt door de overwinning over Tottenham Hotspur naar de vijfde plaats in de Premier League. The Toffees hebben op die manier uitzicht op een Europees ticket. Voor de volledigheid: Kevin Mirallas bleef negentig minuten op de bank.

Ross Barckley schoot Everton nog voor de rust op voorsprong. The Magpies hadden geen antwoord in huis en het was Romelu Lukaku die voor de beslissing zorgde met de 0-2. In de slotfase tekende Leon Osman nog voor de kers op de taart, 0-3.

Thomas Vermaelen - die de geblesseerde Laurent Koscielny verving - mocht dan weer niet juichen. Arsenal bleef steken op 2-2 tegen Swansea City. The Gunners stonden lange tijd op achterstand, maar in de slotfase zetten Lukas Podolski en Olivier Giroud de scheve situatie recht. Of dat dacht het Emirates Stadium. In de slotminuten zorgde Mathieu Flamini met een eigen doelpunt voor de opdoffer, 2-2.