Scoren vanop de middenlijn: zij deden het Rooney voor

Jordy Ferket
| 7 reacties
Scoren vanop de middenlijn: zij deden het Rooney voor
Foto: © SC

Wayne Rooney scoorde dit weekend een beauty voor Manchester United. De spits pakte vanop de middenlijn een botsende bal vol op de slof. West Ham- keeper Adrian was kansloos. In het verleden en iets later deden ook enkele spelers de netten trillen vanop de middenlijn.

Rooney in West Ham – Manchester United 0-2

Wayne Rooney scoorde tweemaal tegen West Ham. Een doelpunt daarvan was om de duimen en vingers van af te likken. Rooney nam vanop de middenlijn een botsende bal vol op zijn voet. Het leer verdween uiteindelijk enig mooi in doel. Manchester United pakte uiteindelijk de volle buit.

Engelaar in Central Coast Mariners – Melbourne Heart 2-1

Voormalig Nederlands international Orlando Engelaar volgde niet veel later het voorbeeld van Wayne Rooney. Hij trapte het leer vanop de middenlijn voorbij Mariners-doelman Liam Reddy. Zijn beauty leidde uiteindelijk wel niet tot drie punten. Melbourne Heart, de ploeg van Engelaar ging met 2-1 onderuit.

Beckham in Wimbledon – Manchester United 0-3

Scoren vanop de middenlijn lijkt de Engelsen in het bloed te zitten. In 1996 scoorde Manchester United-speler David Beckham een pareltje van net achter de middenlijn. Hij zag Wimbledon-keeper Neil Sullivan uit zijn doel staan en hij waagde zijn kans. Manchester United won de partij uiteindelijk met 0-3.

Xabi Alonso in Luton-Liverpool 3-5

Liverpool-middenvelder Xabi Alonso trapte in de FA Cup ook een bal vanop lange afstand in doel. In de wedstrijd tegen Luton besliste de Spanjaard de wedstrijd definitief in de extra tijd door de bal vanop de eigen helft binnen te trappen. Liverpool won uiteindelijk met 3-5 en mocht dus verder bekeren.

Spehar in Club Brugge - Lokeren 8-2

Ook in ons land scoorden enkele spelers van rond de middencirkel, Spehar bijvoorbeeld. De speler van Club Brugge zag dat Lokeren-doelman De Schrijver te ver uit zijn doel stond. Daar wist Spehar wel raad mee en hij trapte de bal mooi over de goalie. Club won de wedstrijd uiteindelijk met hele ruime cijfers.

 

Er zijn natuurlijk nog heel veel voorbeelden. Misschien komen die later nog aan bod.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties