Vrouwensprokkels van de dinsdag

Vrouwensprokkels van de dinsdag
Foto: © SC

De U19 is in volle voorbereiding op de eliteronde richting EK, de U17 kijkt vol verbazing naar Nigeria, een speelster van Anderlecht wordt international en KV Mechelen eert zijn vrouwen. Dat allemaal in de sprokkels van de dinsdag.

Red Flames U19 - Anderlecht 0-2

De Red Flames U19 speelden gisteren een oefenpartij tegen Anderlecht. Er werd uiteindelijk met 0-2 verloren, met dank aan de Franse spits Pauline Crammer. Zij tekende voor beide doelpunten van paars-wit en zorgde zo voor de derde nederlaag in evenveel oefenwedstrijden voor de jonge Red Flames.

Pauline Crammer international

En Crammer kwam nog meer in de spotlights de voorbije dagen. Ze werd namelijk opgeroepen voor Frankrijk B, om een interland te spelen tegen Roemenië. Zo doet de speelster van Anderlecht dus ook wat internationale ervaring op.

WK U17 Costa Rica

Op het WK voor speelster onder de 17 jaar in Costa Rica blijft Nigeria verbazen. Zij speelden onlangs nog 0-0 gelijk in Tubeke tegen de U17 van België, maar op het WK hebben ze in de groepsfase 9 op 9 gepakt. Na China en Colombia ging nu ook Mexico voor de bijl (3-0) en zo eindigt Nigeria als groepswinnaar. In de kwartfinales nemen ze het nu op tegen Spanje.

Derby der Lage Landen

Morgen staat er een Derby der Lage Landen op het programma in Tubeke. De U15 van België neemt het dan op tegen de U15 van Nederland. België won in 14 eerdere duels al twee keer en wist ook twee keer gelijk te spelen, Oranje boven dus voorlopig bij de piepjonge nationale ploegen.

Kampioenen KV Mechelen in de bloemetjes

Eerder gaven we in dit bericht al exclusief aan dat de speelsters van Standard Fémina voor hun Belgische titel erkenning zullen krijgen voor Standard - Anderlecht op Sclessin. Maar ook Achter de Kazerne is het zondag feest ter ere van de vrouwen: de dames van KV Mechelen zijn namelijk kampioen in eerste provinciale Antwerpen en krijgen hun moment de gloire voor de wedstrijd van Mechelen tegen Charleroi in play-off 2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties