Balans na de reguliere competitie: Teleurstelling bij KV Kortrijk

Robby Morren
Robby Morren
| 4 reacties
Balans na de reguliere competitie: Teleurstelling bij KV Kortrijk
Foto: © Photonews

De reguliere competitie ligt alweer achter ons, de ticketjes voor de play-offs zijn verdeeld. Onze redactie maakt deze week van elke club de balans op. Telkens laten we een speler aan het woord. Kortrijk moet vrede nemen met de achtste stek. 'Teleurstellend', vindt Gertjan De Mets.

Door Robby Morren

Hein Vanhaezebrouck heeft zijn team uiteindelijk niet in play-off 1 kunnen loodsen. De Kerels eindigden op 6 punten van de zesde plaats die recht geeft op PO 1. Nochtans was dit, door de dip van Racing Genk en AA Gent, misschien wel dé kans om zich nog een keer met de top van het land te meten.

“Als je ziet hoeveel Genk en Gent dit seizoen hebben laten liggen, dan was het misschien wel het uitgelezen moment voor een ploeg als KV Kortrijk om nog eens play-off 1 te spelen. Het is jammer voor ons dat we zelf te veel punten lieten liggen.”

“Telkens het moment daar was, konden we het niet brengen"

Waar is het dit seizoen fout gelopen voor Kortrijk? “We incasseerden te makkelijk doelpunten”, oordeelt De Mets. Darren Keet liet bij momenten geen al te secure indruk na. KVK eindigde met een doelsaldo van -2: 42 doelpunten voor en liefst 44 tegen.

Verder kende Kortrijk een dipje voor de winterstop. “We hebben een hele slechte decembermaand gehad en verder ook nog een aantal off-days waarin we onnodig punten hebben laten liggen. Telkens we zeiden dat het moment daar was, konden we het niet brengen. Dat betalen we cash in de eindafrekening.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties