Guardiola draagt titel op aan belastingontduikende ex-voorzitter

Nicola Cantoro
| 0 reacties
Guardiola draagt titel op aan belastingontduikende ex-voorzitter
Foto: © SC

Bayern München veroverde gisteren zijn 24ste landstitel in Duitsland door makkelijk te gaan winnen van Hertha Berlijn. Guardiola was na afloop heel tevreden. De succesvolle Spaanse trainer droeg de titel op aan ex-Bayern-voorzitter Uli Hoeness.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Bundesliga kan een Duitse club zich zo vroeg als kampioen kronen.  “Ik ben tevreden”, zegt Guardiola in Het Nieuwsblad. “Het was me eigenlijk gelijk of we nu een wedstrijd eerder of later kampioen zouden spelen. Ik feliciteer iedereen voor dit fantastische seizoen. De afgelopen maanden hadden we veel geblesseerden. We hebben niet altijd even fantastisch gespeeld, maar mijn spelers hebben karakter getoond. Ik draag deze titel op aan Uli Hoeness, een belangrijke man binnen deze club.”

Hoeness is de ex-voorzitter van Bayern München. Hij diende twee weken geleden zijn ontslag in als voorzitter nadat hij veroordeeld werd tot een celstraf van drie jaar en zes maanden wegens belastingfraude. Ook de zeer sterk presterende Bayern-doelman Neuer was heel opgetogen na de match. “Het is buiten nog wat koud, maar je merkt dat we het warm hebben en elke wedstrijd willen winnen. We zijn blij en trots. Het is erg bijzonder als je zo vroeg landskampioen van Duitsland wordt.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties