Martens: "Nations League moet nieuwe mijlpijl in Europese voetbal worden"

Martens: "Nations League moet nieuwe mijlpijl in Europese voetbal worden"
Foto: © SC

Morgen zal de Europese voetbalbond UEFA met een uniek plan komen tot een Nations League. CEO van de KBVB Steven Martens is een van de bezielers van het plan. Hij geeft een beetje extra uitleg.

De kans is bijzonder groot dat het plan tot een Nations League er morgen op een congres in Astana zal doorkomen, want zowel kleine als grote Europese landen zijn gevonden voor het voorstel. Een van de bezielers is Steven Martens, die het plan voorstelt op de website van de Belgische voetbalbond.

“In een EK voorronde is de beslissing vaak te snel gevallen en spelen kleine landen niet mee voor de prijzen. Naast de EK- en WK- kwalificatiegroepen waarbij de kleine landen ook tegen grote voetbalnaties uitkomen -  maar op papier geen schijn van kans maken -  is er met de Nations League  voor iedereen een valabel alternatief", verdedigt hij het principe van de Nations League.

"Vriendschappelijke wedstrijden worden gewoonweg afgeschaft"

In de Nations League zullen alle landen in een viertal divisies tegen elkaar uitkomen. De top-12 van Europa zal dus samenzitten in 1 divisie. "Dat zal wat meer topaffiches opleveren", aldus Martens. "En de kleine landen zullen tegenstanders van hun niveau tegenkomen met de kans om te promoveren." Ook het zoeken naar een geschikte tegenstander voor een oefenwedstrijd is van de baan, want "die worden gewoonweg afgeschaft."

Steven Martens staat alvast duidelijk achter het principe: “De Nations League moet net als de Champions League in 1992 (het sterkste voetbalproduct ooit), de Europa League enkele jaren terug en de recent hervormde kwalificatietoernooien, een nieuwe mijlpaal in het Europese voetbal worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties