Slagveld in Belgacom League: helft tweedeklassers in licentieproblemen

Slagveld in Belgacom League: helft tweedeklassers in licentieproblemen
Foto: © Photonews

Er dreigt een slagveld te ontstaan in de Belgacom League. Naar verluidt zijn de helft van de tweedeklassers niet of amper in orde met de licentievoorwaarden. Onder meer Antwerp FC en RWDM Brussels zijn de echte zorgenkinderen.

De Belgacom League zou er volgend seizoen wel eens helemaal anders kunnen uitzien. Dat laat Het Laatste Nieuws weten. De helft van de tweedeklassers zou op dit moment niet in aanmerking komen voor een licentie. Sommigen houden zelfs bewust documenten achter om te degraderen.

"Met een licentie degradeer je sowieso niet"

Maar er zijn ook enkele echte zorgenkinderen. Antwerp FC, RWDM Brussels, White Star, Wezet en Hoogstraten. "Met een licentie blijf je sowieso in tweede klasse. Ook al sta je op een degradatieplaats", zou licentiemanager Nils Van Brantegem meegegeven hebben aan een aantal clubs."

Al dreigt er nog steeds een leegloop. En wie gaat die gaten dan opvullen? De Liga van Derdeklassers zou zelfs al een mail hebben gekregen met een waarschuwing. De kans is immers niet onbestaande dat enkele middenmoters uit derde klasse zullen moeten promovoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties