Leko gelooft er in ondanks afwezigen: "Zonder Ronaldo en Modric heeft Real het ook moeilijk"

Leko gelooft er in ondanks afwezigen: "Zonder Ronaldo en Modric heeft Real het ook moeilijk"
Foto: © Photonews

Opvallend, de rust die van Ivan Leko uitstraalt. Als kersvers trainer het lot van OH Leuven in handen hebben en toch loopt hij niet gespannen rond. "Ik heb er alle vertrouwen in", zei hij donderdag.

Johan Walckiers in Leuven

Leko zette zijn groep op scherp, maar bewaarde ook de rust en dat lijkt ook zijn spelers te bevallen. "Ik heb een goeie trainingsweek gezien", knikt de Kroaat. "De focus stond terug helemaal op voetbal. Iedereen was heel gemotiveerd. Het wordt inderdaad een heel belangrijke openingsmatch, maar dat zijn ze allemaal. Wij hebben geen makkelijke wedstrijden meer. Ik verwacht twee heel gemotiveerde teams op het veld. Diegene die het meeste kwaliteit brengt, zal winnen."

Maar om het zijn grootste uitdaging uit zijn carrière te noemen, is het te vroeg. "Het is nog nieuw voor mij en elke dag is de belangrijkste dag uit mijn carrière. Op dit moment kan zaterdag het belangrijkste zijn, maar zondag kan dat alweer de match erna zijn. Ik bereid me elke dag voor alsof die de belangrijkste is", aldus Leko.

"Neem bij Real Modric, Ronaldo en Ramos weg en ze hebben ook een probleem"

Maar intussen moet Leko het wel stellen zonder drie van zijn belangrijkste spelers. Vooral de afwezigheid van Kostovski en Ruytinx baart de omgeving zorgen. "Dat is normaal. Neem bij Real Madrid Modric, Ronaldo en Ramos weg en je hebt daar ook een probleem. Wij hebben twee keuzes: ofwel wenen we ofwel werken we naar een andere manier van spelen toe. We hebben gekozen voor de tweede weg."

"Nu is het aan de jongens die dit seizoen nog niet veel speelden. Cerigioni is een mogelijkheid en Cyriel Dessers ook. Ik heb de voorbije dagen gevoeld dat ze zich willen bewijzen. Dat ze klaar zijn om hun kans te grijpen. Als het moment daar is, moet je als prof altijd er klaar voor staan."

Toch zullen de lengte en kracht van Ruytinx en Kostovski gemist worden. "Tja, we zullen meer moeten bewegen", weet Leko. "Als je als aanvaller gewoon vooraan staat te wachten op een kansje kan ik evengoed mijn vader op het veld zetten hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 3

Nieuwste reacties