Maes: "Club Brugge wil zichzelf als ploeg van het moment maken"

Nicola Cantoro
| 5 reacties
Maes: "Club Brugge wil zichzelf als ploeg van het moment maken"
Foto: © SC

Deze week ging het er iets ontspannender aan toe op training bij Lokeren. Niet onlogisch na het winnen van de bekerfinale. Maar vanavond openen de Waaslanders PO1 tegen Club Brugge, de ploeg van het moment in onze pintjesliga. Meteen een zware opdracht voor Peter Maes.

Door Nicola Cantoro

“Ik heb het gevoel dat ze bij blauw-zwart zichzelf als 'ploeg van het moment' willen maken”, zegt de Lokeren-trainer. “Ze willen daar echt wel een tweestrijd tussen Standard en Club Brugge. Ze doen daar bij Brugge, zowel binnen als buiten de club, alles aan om die tweestrijd aan te wakkeren.”

“De psychologische oorlogsvoering tussen Club en Standard is volledig aan de gang”

En van die tweestrijd zou Lokeren vanavond wel eens voordeel kunnen halen vanuit zijn underdogpositie. “De psychologische oorlogsvoering is daar al volledig aan de gang”, gaat Maes verder. "Wij willen vanuit een gezonde ambitie als subtopper zoveel mogelijk wedstrijden proberen winnen. Maar die top-3 is zeker geen doel op zich.”

De bekerfinale oefent voor Maes niet per se een negatieve invloed uit op de komende prestaties van Lokeren. “We zullen vanavond zien hoe we uit die bekerfinale zijn gekomen. Ik kan dat zelf nog niet voorspellen. De spelers zullen snel weten dat ze terug topwedstrijden aan het spelen zijn en dat ze er allemaal weer honderd procent moeten staan. Anders kan een ploeg als Lokeren geen resultaten halen. Ze moeten zo snel mogelijk wakker worden.”

“Als we vorig seizoen de eerste wedstrijd hadden gewonnen, dan hadden we een goede PO1 neergezet”

Maes benadrukt nog maar eens het belang van de eerste wedstrijd van PO1. “De eerste wedstrijd is zeer belangrijk. In de eerste match van PO1 vorig seizoen kwamen we 0-1 voor tegen Zulte-Waregem. We moesten toen een strafschop krijgen die we niet kregen van dezelfde scheidsrechter die vanavond fluit: Joeri Van De Velde. Uiteindelijk viel er een strafschop aan de overkant en speelden we 1-1 gelijk. Als we die wedstrijd hadden gewonnen, dan denk ik dat we toen een goede PO1 zouden neergezet hebben.”

Wat betreft de aanloop naar PO1 is er voor Lokeren dan ook een wereld van verschil in vergelijking met vorig seizoen. “Vele spelers waren vorig jaar moe. We hadden te veel energie moeten steken in het behalen van PO1. Nu is de situatie helemaal anders”, besluit de Lokeren-trainer. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties