Volgt Vercauteren Rednic op? Gents bestuur spelt spelers de les

Volgt Vercauteren Rednic op? Gents bestuur spelt spelers de les
Foto: © Photonews

Het gaat niet goed met AA Gent. De club verloor de eerste match in play- off 2 op eigen veld tegen Oostende. Dat kan het bestuur niet accepteren. Het wees de spelers op hun plichten en vroeg tegelijk naar de houdbaarheid van coach Rednic. Vercauteren wordt genoemd als zijn opvolger.

Na de training was er een onderhoud tussen de top van het bestuur en de Gent-spelers. Daarin maakten Louwagie en De Witte duidelijk dat de mentaliteit van de spelers anders moet. Ook blijven ze volop gaan voor een Europees ticket.

“Verdeeldheid binnen de Gentse kleedkamer”

De bestuurstop zou ook de spelersgroep onderling hebben laten beraadslagen. Volgens Het Nieuwsblad werd na die gesprekken duidelijk hoe verdeeld de kleedkamer van de Buffalo’s is. Er kwam geen eenduidig standpunt. Dat zagen De Witte en Louwagie ook.

Tot nu toe zou de positie van Rednic nog onzeker zijn. De Gent-coach blijft wel positief. “Ik leid vandaag gewoon de training. Toch zou het bestuur al gepraat hebben met een mogelijke opvolger: KV Mechelen-trainer Vercauteren. Ook intern zou er gekeken worden naar opvolging, mocht Rednic worden ontslagen. Dan zouden Balette, de huidige assistent, en Vanderdonck, beloftencoach, zijn taak overnemen.

“Van twee bronnen weet ik dat Vercauteren met Gent heeft gesproken”

KVM-voorzitter Johan Timmermans is duidelijk over de geruchten rond Vercauteren. “Malinwa is altijd een tussenstap geweest voor Frank. Van twee bronnen weet ik dat hij al met Gent heeft gesproken. Dat mag natuurlijk, want hij is einde contract.” Maar zowel Michel Louwagie als Ivan De Witte ontkennen dat er gesproken is.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties