Aartsmoeilijke opdracht voor AZ in terugmatch

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Het wordt bijzonder moeilijk voor AZ om zich te plaatsen voor de halve finales in de Europa League. De ploeg uit Alkmaar verloor immers op eigen veld met het kleinste verschil van Benfica.

AZ begon nochtans goed aan de wedstrijd en onder meer Johansson kreeg de kans om de score te openen. Ook Berghuis zette Artur een paar keer aan het werk, maar het bleef 0-0 tot aan de rust.

Na een knappe eerste helft kreeg de thuisploeg al vroeg na de pauze een opdoffer. Salvio profiteerde van balverlies van Ortiz en zette de 0-1 op het bord. Benfica nam het heft in de tweede helft stevig in handen en de 0-2 leek dichterbij dan de 1-1. Het bleef echter bij die ene treffer voor de bezoekers, die met een uitstekende uitgangspositie naar Lissabon mogen terugkeren.