"De actie van De Witte? Je kan Mircea Rednic net zo goed afvoeren"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 32 reacties
"De actie van De Witte? Je kan Mircea Rednic net zo goed afvoeren"
Foto: © Photonews

Het is crisis in de Ghelamco Arena. KAA Gent greep naast een ticketje voor PO1 en begon de nacompetitie archislecht. Daarbovenop lijkt coach Mircea Rednic de teugels helemaal verloren. Wat is er loos met de Buffalo's?

Door Cédric De Volder

KAA Gent beleeft een rotseizoen. De Buffalo's slaagden er wederom niet in om zich bij de beste zes van onze pintjesliga te scharen en werden op die manier veroordeeld tot play-off 2. Maar ook de nacompetitie loopt allesbehalve van een leien dakje. De blauwhemden gingen op de eerste speeldag onderuit tegen KV Oostende en trekken nu met het mes op de keel naar het Lisp van Lierse SK.

"Beproefd recept om Gent te verslaan: laat ze komen en alles komt goed"

Maar waar liep het afgelopen zaterdag - en eigenlijk al een volledig seizoen - fout. Voetbalkrant.com vroeg het aan Tom Boudeweel. "KAA Gent slaagt er simpelweg niet in om het spel te maken", aldus de radiostem van Sporza. "Er werd dit seizoen dan wel gewonnen van KRC Genk en Standard, maar daar was vooral geluk mee gemoeid. De tegenstanders kennen het beproefde recept om Gent te verslaan: laat de Buffalo's komen en alles komt goed."

Nochtans trokken Michel Louwagie en Ivan De Witte tijdens de wintermercato wederom een blik nieuwe spelers open. "En die jongens staan stuk voor stuk in de basis", merkt Boudeweel op. "Dus je kan Louwagie en De Witte bezwaarlijk met de vinger wijzen. Bovendien is de kwaliteit wel degelijk aanwezig in de groep. Ik stel me vooral een andere vraag: wie is er daar eigenlijk de leider in de vestiaire?"

"Geen inzet? Stel elf Cristiano Ronaldo's op en er zal nog verloren worden"

"Vroeger waren er jongens als Bernd Thijs en Tim Smolders waarmee de fans zich konden vereenzelvigen", is de analist op dreef. "Op dit moment is er simpelweg geen hart aanwezig in de ploeg, hé. Ik heb ook al opgevangen dat er kliekjes zijn ontstaan. De donkere jongens scheiden zich af van de Belgen. En zijn er op den duur niet te veel? Willen die jongens zich wel in de strijd gooien voor Gent?"

Ondertussen krijgt ook Mircea Rednic de wind van voren. Ivan De Witte veegde de Roemeen naar verluidt zelfs de mantel uit voor een voltallige kleedkamer. "Dan kan je hem net zo goed afvoeren. Rednic heeft nu helemaal geen gezag meer binnen het team. Yassine El Ghanassy gooide destijds een bal naar zijn hoofd en de man reageerde niet eens. Ja, de andere spelers zien dat ook, hé. Bovendien speelt Gent zonder inzet. Dat is nog erger dan slecht voetbal. Je mag in dat geval 11 Cristiano Ronaldo's opstellen. Er zal nog verloren worden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties