Dury wil bevestiging zien: "Genk is Standard of Brugge niet"

Dury wil bevestiging zien: "Genk is Standard of Brugge niet"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem begon play-off 1 op een goede manier: 0-3 winst in Genk. Morgen volgt een thuiswedstrijd tegen Standard. Een heel belangrijke match, weet ook coach Francky Dury.

Aernout Van Lindt in Waregem

"We zijn met een andere insteek aan de play-offs begonnen. Vorig jaar begonnen we met een 2 op 9, maar stonden we nog steeds tussen de mensen. Deze keer moeten we een goede start hebben om mee te spelen. Na 3 speeldagen hadden we vorig jaar 34 punten, als we dat nu weer willen hebben we 7 op 9 nodig", is Dury duidelijk.

En dan moet je punten pakken tegen de topploegen: "Het wordt een belangrijk weekend", aldus de coach van Zulte Waregem. "Als de twee topploegen in de stand winnen, wordt de kloof met de rest groter. Als ze niet winnen, ligt alles weer open. Misschien zeg ik binnen twee weken dat ik met de derde plaats heel blij zou zijn, maar nu is dat nog te vroeg. De titel? Ik hoor dat ze bij Anderlecht nog in de titel geloven, dus waarom zouden wij er dan niet mogen in geloven?"

"In jezelf geloven deel van ontwikkeling"

Er is dus nog geloof aan de Gaverbeek: "Dat spelers in zichzelf geloven, dat is ook deel van een ontwikkeling. Ik zie backs met lef opkomen, ik zie aanvallend ingestelde spelers die iets bijbrengen, en ik zie controle op het middenveld. We hebben respect voor Standard, maar wij zijn ook een goede ploeg. Als we maar 5% kans hebben, moeten wie die 5% misschien nemen. We spelen een zeer regelmatig kampioenschap. Enkel in januari en februari zijn we even uit balans gebracht door de soap Hazard."

En dus gaat Zulte Waregem morgen op zoek naar bevestiging: "Standard is een autoritaire en verdiende leider. We hebben vorige week goed gespeeld in Genk, maar nu willen we bevestigen want Genk is Standard of Brugge niet op dit moment. Ik ben benieuwd naar de match van morgen. We hebben al wat ervaring in de play-offs en tegen topploegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties