Köteles: "Ik wil eigenlijk het seizoen afsluiten en opnieuw beginnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 9 reacties
Köteles: "Ik wil eigenlijk het seizoen afsluiten en opnieuw beginnen"
Foto: © Photonews

KRC Genk zit diep, heel diep. De Limburgers haalden nipt een ticketje voor PO1 binnen, maar gingen in de nacompetitie ook al meteen met de billen bloot. Ook Laszlo Köteles weet niet waar het schoentje wringt. "De band met de fans is ook helemaal verzuurd."

KRC Genk verkondigde bij hoog en laag dat PO1 een nieuwe start zou betekenen in de Cristal Arena. De blauwbloezen gingen tegen Zulte Waregem echter meteen onderuit. "Ik heb na de partij amper een oog dichtgedaan", bekent Laszlo Köteles in Het Laatste Nieuws. "Normaal gezien slaap ik nochtans goed na een wedstrijd. Maar de film bleef maar afspelen. Hoe kon ik de tegendoelpunten voorkomen?"

"Bovendien is ook de sfeer in de kleedkamer verzuurd", gaat de doelman verder. Als het goed gaat, voelt iedereen zich lekker en wordt er veel gelachen. Maar nu merk je dat het vertrouwen helemaal zoek is. Bovendien is er tijd nodig om het spelsysteem van Emilio Ferrera onder de knie te krijgen. Pas op: als we een voorbereiding met hem kunnen vervolmaken, zal Genk opnieuw die voetbalmachine zijn."

"Een voorbereiding met Ferreira en Genk is opnieuw een voetbalmachine"

Er wordt her en der dan ook geoppeerd dat Genk helemaal niets te zoeken heeft in PO1. "Maar er is voldoende kwalitieit in de groep. En dit kan niet blijven duren, hé. Het moet eens ontploffen en dan winnen we wellicht met hoge cijfers. Maar het moet dan wel dringend veranderen. Vooral in thuiswedstrijden is de situatie schrijnend. We komen op achterstand en iedereen doet het in zijn broek."

En daar kunnen de fans natuurlijk niet mee lachen. "De relatie met de supporters is helemaal verzuurd. Ik begrijp dat die mensen fluiten, maar we hebben steun nodig. Pieter Gerkens wordt naar de kant gehaald en 20.000 man begint te fluiten. Met welk gevoel stapt Fabien Camus dan op de mat, denk je? Hetzelfde verhaal voor Ilombé Mboyo. Hij speelt niet goed, maar de druk is enorm. Weet je wat ik eigenlijk wil? Het seizoen afsluiten en opnieuw beginnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties