Kums heeft vertrouwen: "Als we winnen van Standard, ligt het weer helemaal open"

Kums heeft vertrouwen: "Als we winnen van Standard, ligt het weer helemaal open"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem herstelde van de nederlaag in de bekerfinale met een klinkende overwinning bij Genk (0-3). Met de komst van Standard kan een nieuwe overwinning ervoor zorgen dat Essevee bovenaan weer meespeelt. Sven Kums heeft alvast vertrouwen.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Of de match tegen Standard over de titel beslist? Ja, natuurlijk”, lacht Sven Kums. Om vervolgens te nuanceren: “Het is in ieder geval een zeer belangrijke match. Als we winnen, ligt het weer helemaal open, als we verliezen wordt de achterstand om nog mee te spelen te groot.”

Meespelen om de titel, het blijft nog steeds een objectief bij Essevee: “De derde plaats is ons doel, dat willen we ambiëren. Maar we gaan altijd om elke match te winnen, dus willen we meespelen. We zouden tekenen voor een derde plaats, maar willen zien hoe het draait en hoeveel punten we mee graaien de komende wedstrijden.”

“Natuurlijk liever de bekerfinale gewonnen”

Zulte Waregem kwam vorige week in Genk de klap van de bekerfinale helemaal te boven: “We hadden enkele dagen vrij om onze focus terug te krijgen. Natuurlijk hadden we de bekerfinale liever gewonnen en geen opdoffer gekregen, maar we hebben een sterke groep die goed aan elkaar hangt.

En eentje die er ook meteen terug kan staan: “Het is positief als je de play-offs kan beginnen met een 0-3 overwinning. We hebben een goede thuisreputatie en willen die nu vasthouden.”

“Geen dom balverlies lijden”

Die goede thuisreputatie moet het zien vast te houden tegen Standard. Tegen de Rouches won het aan de Gaverbeek tijdens de reguliere competitie: 1-0. Nu opnieuw? De sleutel ligt bij balverlies: “We mogen niet terugzakken”, is Kums stellig. “En het spel zelf maken, maar opletten met dom balverlies. Dan kan het bij hen namelijk snel gaan. We moeten ook druk zetten op hun manier van spelen, want hoe meer ruimte ze krijgen, hoe sterker ze zijn.”

En zien we dan ook tegen Standard de beste Kums? “Onbewust ben je iets gemotiveerder om die grote matchen te spelen. Het gaat de laatste weken heel goed, maar ik wil gewoon mijn match spelen. De bal naar voren toe inspelen, simpel en precies. We hebben andere spelers om het verschil te maken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties