Manu Ferrera hoopt dat alles goedkomt voor Barça: "Transferverbod zou voor problemen kunnen zorgen"

Jordy Ferket
| 9 reacties
Manu Ferrera hoopt dat alles goedkomt voor Barça: "Transferverbod zou voor problemen kunnen zorgen"
Foto: © SC

FC Barcelona kreeg gisteren slecht nieuws te verwerken. De Spaanse grootmacht overtrad de regels met betrekking tot de transfers van minderjarige spelertjes. Daardoor mag de club van de FIFA een jaar geen transfers doen. Manu Ferrera hoopt dat alles goedkomt voor Barça.

“Ik ken het dossier van FC Barcelona niet in de details. Dus ik kan daar niet echt een mening over geven. Maar voor mij kwam het nieuws van het transferverbod wel als een verrassing. Barça is toch een grote club”, vertelde Manu Ferrera aan Voetbalkrant.com. “Natuurlijk hoop ik als voetballiefhebber dat het goedkomt.”

Als het beroep niets uithaalt, kan dat slechte gevolgen hebben voor de club

Het transferverbod komt ongelegen voor FC Barcelona. De club gaat dan ook in beroep. “Als dat niets uithaalt, kan dat slechte gevolgen hebben voor FC Barcelona. Waarschijnlijk gaan er enkele spelers weg zoals Valdes en Puyol. Als ze dan geen andere spelers mogen aantrekken, kan dat voor problemen zorgen bij de Blaugrana. Elk jaar heeft de club die toptransfer nodig, tenzij dat iedereen blijft.”

De FIFA heeft volgens de Spaanse media nu ook een onderzoek gestart naar Real en Atlético. “Momenteel is dat nog niet slecht voor de reputatie van het Spaanse voetbal. Het zou natuurlijk niet goed zijn voor het Spaanse voetbal als ook Real en Atlético een straf krijgen.”

Er zijn nog geen schuldigen aangeduid. We mogen dus niet te vlug conclusies trekken

“Maar zover zijn we nog niet. FC Barcelona gaat in beroep. En naar de andere twee ploegen is er gewoon een onderzoek geopend. Er zijn nog geen schuldigen aangeduid. We mogen dus niet te vlug conclusies trekken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties