Windstilte omtrent het Belgische voetbalcontract

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Windstilte omtrent het Belgische voetbalcontract
Foto: © Photonews

Begin februari raakte bekend dat de televisierechten van onze eerste klasse voor de komende zes jaar in handen komen van MP & Silva. Twee maanden later hoorden Belgacom en Telenet - de huidige rechtenhouder - nog niets van het Italiaanse bedrijf over een mogelijke samenwerking.

“We zijn in gesprek, maar niet van die aard dat er uitzicht is op een besluit” zegt woordvoerder bij Telenet Stefan Coenjaerts. “Onze verwachting is dat we naar een ‘tender’ evolueren, waarbij een aanbestedingsdocument wordt uitgestuurd en geïnteresseerden een bod kunnen doen. Achteraf bekijkt men dan wie prijs-kwalitatief het beste voorstel deed.”

“We zijn in gesprek, maar niet van die aard dat er uitzicht is op een besluit”

“De vorige tender in 2011 had een gedeelte exclusieve en niet-exclusieve televisierechten”, vertelt Coenjaerts tegenover Voetlbalkrant.com. "Telenet blijft hoe dan ook bij haar standpunt om voetbal op een niet-exclusieve basis aan te bieden. De tijden zijn veranderd. We zitten vandaag met 200.000 klanten. We geloven niet dat er nog veel opwaarts potentieel in exclusieve rechten zit.”

Time is ticking away

Is het niet moeilijk dat die klanten in het ongewisse blijven omtrent de situatie? “Vanzelfsprekend willen we hen op hoogte houden en is het kort dag. Als men richting een tenderprocedure gaat zoals drie jaar geleden, wordt het hard werken voor een operator die de televisiebeelden live moet krijgen. Time is ticking away.”

Bij Belgacom tot slot klinkt hetzelfde geluid. “De bal ligt niet in ons kamp, wij wachten nog altijd af”, aldus woordvoerder Jan Margot. “Hopelijk valt er een akkoord uit de bus waarbij iedereen winnaar is. Wij hebben de voorkeur gegeven aan een niet-exclusieve formule en we hopen daar nog een rol in te spelen. We blijven optimistisch.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties