Regering steunt Brusselse kandidatuur voor EK 2020

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Regering steunt Brusselse kandidatuur voor EK 2020
Foto: © SC

Het Europees Kampioenschap voetbal zal in 2020 georganiseerd worden in 13 Europese steden. Brussel wil zich kandidaat stellen als gaststad en de ministerraad volgt de stad daarin.

Vandaag besliste de regering om het dossier te steunen. Als volgende stap moeten de KBVB en de stad Brussel voor 25 april hun kandidatuur indienen bij de UEFA. Die zal eind september van dit jaar beslissen welke steden weerhouden worden.

De formule voor de organisatie van de 16e editie van het EK is uniek. Tot nog toe waren immers maximaal twee landen betrokken bij hetzelfde tornooi. Voor het EK in 2020 zijn naast België nog 17 andere landen kandidaat om mede-organisator te zijn van het tornooi: Nederland, Spanje, Portugal, Duitsland, Servië, Italië, Zweden, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Turkije, Roemenië, Bulgarije, Denemarken, Noorwegen en Rusland. De halve finales en de finale zullen in dezelfde stad plaatsvinden. De overige twaalf steden zullen drie groepswedstrijden en een achtste of kwartfinale organiseren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties