Spijtig dat Benteke geblesseerd is, maar Lukaku is er ook klaar voor

Jordy Ferket
| 24 reacties
Spijtig dat Benteke geblesseerd is, maar Lukaku is er ook klaar voor
Foto: © SC

Christian Benteke zal komende zomer niet schitteren op het WK. Dat is slecht nieuws, want de spits was na een moeilijke seizoenstart weer ijzersterk bezig bij Aston Villa. Gelukkig voor ons land hebben we nog zo'n klepper lopen: Romelu Lukaku.

Doelpunten: Lukaku - Benteke 12-10

Beide spitsen zijn heel belangrijk voor hun ploeg. Villa-spits Benteke deed dit seizoen tien keer de netten trillen in 24 wedstrijden. Zijn collega bij Everton, Romelu Lukaku, scoorde er twee meer en hij had daar twee matchen minder voor nodig. Allebei hebben ze wel heel wat punten gepakt voor hun team.

Assists: Lukaku - Benteke 6-2

Lukaku heeft dit seizoen veel meer spelers op weg gezet naar een doelpunt. De Everton-spits gaf zes assists en daarmee is hij dus bij achttien doelpunten rechtstreeks betrokken. Benteke moest het ‘slechts’ met twee assists doen.

Luchtduels: Lukaku – Benteke 3-9

Beide spitsen zijn natuurlijk kopbalsterk. Maar vooral de Villa-spits maakt indruk in het luchtruim. Benteke wint gemiddeld 9 luchtduels per wedstrijd. Daarmee laat hij de Everton-aanvaller ver achter zich. Die sluit er gemiddeld drie als winnaar af.

Geslaagde Dribbels: Lukaku - Benteke 33 – 17

In 22 wedstrijden in de Premier League dribbelde Romelu Lukaku heel wat tegenstanders. Liefst 33 dribbels rondde hij met succes af. Aston Villa-spits Benteke gaat veel minder dribbelen en dat zie je ook. Hij kon slechts 17 dribbels succesvol uitvoeren.

Gele kaarten: Lukaku – Benteke 1-4

De sterke spitsen zijn allebei heel sportief op het terrein. Beide kerels werden dit seizoen nog niet van het veld gestuurd. Gele kaarten pakten ze wel, maar ook bijzonder weinig. De Everton-aanvaller slechts eentje en de spits van Aston Villa ook maar vier. Brave jongens dus bij de Rode Duivels.

Lukaku

Benteke

Doelpunten

12

10

Assists

6

2

Gemiddeld gewonnen luchtduels per match

3

9

Geslaagde dribbels

33

17

Gele kaarten

1

4


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties