Oefenmeesters gingen ook in het verleden al volledig uit hun dak

Oefenmeesters gingen ook in het verleden al volledig uit hun dak
Foto: © Photonews

Zoals het the Special One betaamt stal hij ook gisteravond op het kampioenenbal de show. Pure blijdschap bij de 2-0 van the Blues of tactisch vernuft van José Mourinho? De meningen zijn verdeeld. Wel is zeker dat heel wat andere coaches de Portugees vooraf gingen.

In dit lijstje krijgt één man al zeker een prominente rol, namelijk Paolo Di Canio. De flamboyante Italiaan wist vorig jaar als coach van Sunderland met zijn vreugde geen blijf tegen Newcastle.

Arsène Wenger hield het enkele jaren terug iets bescheidener. Le Professeur imiteerde langs de zijlijn de dansmoves van de toenmalige aanvaller bij the Gunners Robin van Persie.

Wie ook goed uit de bol kon gaan bij een zege was natuurlijk Diego Maradona. Pluisje vierde de kwalificatie van Argentinië voor de Wereldbeker in 2010 met een prachtige schuiver. In Zuid-Afrika zou hij dat kunstje nog eens overdoen.

De stoten van Maradona zijn klein bier in vergelijking met wat Marius Sumudica klaarspeelde. De Roemeense coach van Rapid Boekarest wist in de wedstrijd tegen Gaz Matan niet wat hem overkwam.

En José Mourinho was dinsdagavond natuurlijk niet aan zijn proefstuk toe. Bij de kwalificatie voor de finale van de CL tegen Barcelona ging de toenmalige Inter-coach volledig uit zijn dak in Camp Nou. Let ook op de meevierende Victor Valdés

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties