Vergoossen zag al trainer in Thijs: "Hem kon je een opdracht meegeven"

Vergoossen zag al trainer in Thijs: "Hem kon je een opdracht meegeven"
Foto: © Photonews

Bernd Thijs stopt met onmiddellijke ingang als voetballer en neemt samen met Peter Balette het roer over van Mircea Rednic. Geen verrassing voor mensen die al met hem werkten. Ook zijn ex-trainer van bij Genk, Sef Vergoossen, zag al een toekomstige trainer in hem.

Door Johan Walckiers

Thijs sukkelde de laatste jaren met hardnekkige blessures die hem bijna constant van het veld hielden. In die tijd ga je natuurlijk al nadenken over wat te doen na je carrière. Nu krijgt hij de kans bij Gent. Wel in moeilijke omstandigheden en daarbij komt nog dat hij nog geen contract getekend heeft voor volgend seizoen. Maar Sef Vergoossen heeft vertrouwen in zijn ex-speler. "Bernd had altijd al een klare kijk op voetbal als speler", aldus de Nederlander die tussen 2001 en 2003 Genk onder zijn hoede had.

"Bernd kon je met een opdracht het veld insturen. Voor een wedstrijd maak je altijd een plan, maar dat kan veranderen als je de opstelling van de tegenstander in handen krijgt. Dan weet je dat je soms moet veranderen, maar dat kan je niet aan al je spelers zeggen, want dan worden ze gek voor een match. Bernd kon je dat wel toevertrouwen en zeggen dat hij in die of die situatie de boel effe anders moest neerzetten. Dat heeft hij altijd al gehad. Bernd was als speler al iemand die kon nadenken over tactiek", knikt Vergoossen.

Je weet natuurlijk niet hoe hij als persoon zijn boodschap kan overbrengen op een groep

Eén kanttekening wel. "Ik weet niet hoe hij het als persoon gaat doen om zijn boodschap over te brengen op een groep", zegt Vergoossen. "Dat kan je nooit op voorhand zeggen. Ik heb bij VVV Venlo Jos Luhukay onder mijn hoede gehad als speler. Dat was een verlegen manneke, maar die doet het nu wel fantastisch bij Hertha Berlijn. Hoe die zich ontwikkeld heeft... Maar Bernd is al een persoonlijkheid dus zal het wel goedkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties