Cyriac op tijd in vorm: "Ik voelde me bevrijd na die tweede goal"

Cyriac op tijd in vorm: "Ik voelde me bevrijd na die tweede goal"
Foto: © Photonews

Gohi Bi Cyriac ontplofte tegen Club Brugge met een sterke prestatie en twee goals waarvan één echte beauty. De neuzen bij paars-wit staan weer in dezelfde richting, want pas na aandringen wou de Ivoriaan over zichzelf praten. Voor de rest was het: "Deze mentaliteit doortrekken."

Johan Walckiers in Anderlecht

Cyriac is weer op niveau, maar dat hebben we dit seizoen al meer gezegd. "Het is niet het moment om over mij te praten", vond de aanvaller. "Ik praat liever over de groep, want we hebben samen de problemen overwonnen en de juiste mentaliteit getoond. Tegen Brugge toonden we dat we kunnen drukken als ploeg en als ploeg ook het verschil te maken. Daar had de coach ook op gehamerd. Hij is niet zo zeer bezig met richtlijnen te geven als wel met de nadruk leggen op de juiste wedstrijdmentaliteit."

Nochtans leek Cyriac ook bij Hasi uit de boot te vallen, want de eerste twee wedstrijden kreeg hij geen basisplaats. "Daar was ik niet zo mee bezig. Ik ben het al wat gewoon dit seizoen. Soms zit ik op de bank, soms speel ik. Maar ik heb mijn objectieven en ik werk hard om die te bereiken. Ja, ik voel me goed in die 4-4-2, maar het is aan de coach om te zeggen of we ook zo op Lokeren zullen spelen."

Mooiste goal uit mijn carrière... tot nu toe

Nochtans kan Hasi nog moeilijk om hem heen na zijn twee doelpunten waarvan vooral de tweede een pareltje was. "Het was lang geleden en het deed deugd", lachte Cyriac. "Het was een heel ander gevoel dan mijn goal tegen Kortrijk. Ik voelde me beter, opgeluchter. Bevrijd is misschien nog het beste woord. Vooral na die tweede goal. Dat was de mooiste uit mijn carrière... tot nu toe."

Anderlecht herleeft deze week. "Maar dat vraagt bevestiging tegen Lokeren. Tegen Brugge zag je dat we allemaal met plezier aan het spelen waren. Dat was een referentiematch, zoals we er ook één op verplaatsing nodig hebben. Maar voor de groepssfeer deed dit deugd. Als het minder gaat, heb je sowieso meer discussies in de kleedkamer en komt het al eens tot onenigheden. Dat was er deze week niet, want het vertrouwen is terug."

En dat vertrouwen wil hij meenemen naar het WK, maar daarvoor moet hij eerst opgeroepen worden. "Ik sprak met de bondscoach. Hij zei me dat ik meer moest spelen. Het was wel een klap dat ik er niet bij was tegen België, maar het is ook wel normaal. Ik speelde toen niet zo veel. Maar het WK met Ivoorkust blijft wel een droom en daar ga ik hard voor werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties