Dury: "Met een constante zeven op tien doen we mee"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Dury: "Met een constante zeven op tien doen we mee"
Foto: © Photonews

Zulte Waregem ontvangt zaterdagavond Club Brugge. De vice-kampioen loopt over van het vertrouwen na de schitterende start in PO1, maar Francky Dury tempert het enthousiasme. "Ik praat niet graag over de titel, maar Zulte Waregem is competitief."

Cédric De Volder in Waregem

De wedstrijd tussen Zulte Waregem en Club Brugge is er eigenlijk eentje met een pak inzet. Essevee - uitstekende gestart in PO1 met een zes op zes - krijgt de kans om definitief aan te sluiten bij het koppeloton. Club kampt - na de oplawaai bij RSC Anderlecht - dan weer met een pak extra druk op de schouders. "En toch wil ik niet over de titel praten", aldus Franky Dury op de wekelijkse persbabbel. "Al ben ik enorm tevreden dat we competitief zijn. Alles is mogelijk met deze groep."

"Ik weet eigenlijk niet of ik blij moet zijn met het zware verlies van Club in Brussel", gaat de oefenmeester verder. "Misschien kan ik die vraag beter na de wedstrijd van zaterdag beantwoorden? (lacht) Pas op, zo'n mes snijdt aan twee kanten, hé. Voor hetzelfde geld krijgen wij op onze donder van Club Brugge. Dan is er amper tijd om ons te herstellen tegen Anderlecht. De wereld kan er binnen een weekje dus helemaal anders uitzien."

"Concurrenten hebben pak meer ervaring in titelrace"

En toch maakte Zulte Waregem de voorbije maanden een enorme evolutie door. Dat is bovendien een stelling die ook door Dury wordt ondersteund. "Mijn groep heeft het gevoel dat ze hun voet naast die van de absolute topclubs kunnen zetten. Als we dat gevoel kunnen vasthouden, is alles mogelijk met deze groep. Al heeft Club met jongens als Timmy Simons en Tom De Sutter een pak meer ervaring in zo'n titelrace. Dat is trouwens niet anders bij Standard en RSC Anderlecht, hé."

Maar het is wel Essevee dat - als enige club trouwens - een zes op zes pakte in de nacompetitie. "Er ligt nochtans elke week een obstakel voor onze voeten. (knipoogt) Ik schat het voetbal van Essevee nog steeds minder in dan bij andere clubs. De eerste twintig minuten van Standard tegen Anderlecht en de eerste helft van paars-wit tegen Club Brugge waren simpelweg een tien op tien waard. Ons voetbal quoteer ik als een constante acht. Maar als we nooit onder de zeven op tien duiken, gaan we lang meespelen."

"Standard en Anderlecht verdienden al een tien"

"Eigenlijk vind ik deze play-offs mooier dan de finale van de Cofidis Cup", besluit Dury. "Al had ik misschien anders gesproken bij winst. (lacht) Vergelijkt Michel Preud'homme de nacompetitie met een eindronde van een wereldkampioenschap? Ja, ik had natuurlijk nooit zo'n groot toernooi gespeeld, hé. Maar ik kan het wel begrijpen. Alles wordt beslist op enkele details. Misschien zal de club die de focus kan aanhouden misschien wel de titel pakken?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties