Proto houdt Anderlecht recht: "Dit is mijn stadion"

Proto houdt Anderlecht recht: "Dit is mijn stadion"
Foto: © Photonews

Zes grote reddingen verrichtte Silvio Proto. De aanvallers van Lokeren werden er stapelgek van. Anderlecht mag zijn doelman op beide knieën danken om hen in de titelrace te houden.

Johan Walckiers in Lokeren

Proto vierde als een gek na de wedstrijd en daar had hij reden voor. "Het is mijn stadion hier hé", lachte hij. "De laatste jaren in de play-offs ben ik hier altijd beslissend geweest. Spijtig van die snelle tegengoal, maar er zat een heel rare curve in die bal. Ik raakte hem nog met de vingertoppen, maar niet genoeg. Gelukkig speelden we hier een solidaire match. We hebben allemaal voor elkaar gevochten om het kot achteraan dicht te houden."

"Ik ben blij dat ik punten gepakt heb voor mijn ploeg. Het WK? Daar denk ik nu niet aan. Het is ook niet aan mij om daarop te antwoorden. Als de bondscoach me oproept, zoveel te beter voor mij, anders spijtig", houdt Proto de druk af. "Ik wil niet roepen dat ik mee moet gaan. Het is ook niet de eerste goeie match die ik speel. Mijn prestaties zijn al jaren goed. Ik moet me voor de bondscoach niet bewijzen."

"Dit telt door in de eindafrekening"

Proto was natuurlijk ook blij met de eerste uitoverwinning sinds 15 december 2013. "Het doet deugd, maar we staan nog nergens. We speelden vandaag niet het beste voetbal, maar zulke matchen tellen door in de eindafrekening. We zullen dan het bilan opmaken. Maar dit doet alvast deugd."

Proto kreeg het ook nog aan de stok met het thuispubliek. "Ze zullen de staatskas nog wat spijzen met het gooien van die aanstekers en het bier. Het zal hen geld kosten, mij niet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties