Kanonstart WBA nekt Chadli ei zo na, Everton zegeviert na owngoal

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Kanonstart WBA nekt Chadli ei zo na, Everton zegeviert na owngoal
Foto: © Photonews

Tottenham Hotspur heeft er een hels namiddagje opzitten op bezoek bij West Bromwich Albion. Na een verschroeiende start scoorde de thuisploeg twee keer in vier minuten en liep het zelfs 3-0 uit. The Spurs vochten zich - ondanks een gemiste strafschop - toch nog naar een puntendeling.

Amper 24 seconden na de aftrap was het al raak voor West Brom. Vydra bracht zijn ploeg na een afvallende bal 1-0 voor. Tottenham meteen wakker geschud zou je denken, maar niets bleek minder waar. Na opnieuw een aanval over de rechterkant bleef het leer in de grote rechthoek hangen. Brunt kende er geen moeite mee en verdubbelde knap de score.

Op het kwartier dan toch eens de bezoekers, al leek het een complete baaldag te worden. Adebayor miste een strafschop en op de koop toe liepen the Baggies nog uit tot 3-0. Olssen leek er zowaar medelijden mee te krijgen en hielp een handje. De Zweedse verdediger van WBA werkte de bal in eigen doel.

Slotseconden

Na de koffie ging Tottenham naarstig in de achtervolging. Met nog 20 minuten te gaan kopte Kane de 3-2 aansluitingstreffer binnen. Meer zat er niet in zo leek het, tot Eriksen zijn ploeg in minuut 94 alsnog een punt bezorgde.

Sunderland – Everton 0 - 1

Everton had het aanvankelijk moeilijk op bezoek bij Sunderland. Doelpunten bleven voor rust dan ook uit. Na de pauze gingen The Toffees nadrukkelijker op zoek naar een voorsprong. Onder meer Lukaku kopte een hoekschop over. Met het slotkwartier in zich lukte het dan toch. Deulofeu haalde de achterlijn en bracht voor. Wes Brown zette zijn eigen doelman ongelukkig op het verkeerde been. Een gouden driepunter die Everton voor het eerst in de clubgeschiedenis op een totaal van 66 brengt.

Overige uitslagen

Crystal Palace – Aston Villa 1 - 0

Fulham – Norwich City 1 - 0

Southampton – Cardiff City 0 - 1

Stoke City – Newcastle United 0 - 0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties