EK-gangers Red Flames U19 hebben trotse coach: "EK wordt een geweldig leermoment"

EK-gangers Red Flames U19 hebben trotse coach: "EK wordt een geweldig leermoment"
Foto: © SC

Donderdag schreven "de Belgian Red Flames U19 historie, door Duitsland te verslaan op de Heizel en zo een ticket te pakken richting EK in Noorwegen deze zomer. "Dit is een unieke gebeurtenis", beseft ook coach Kris Van Der Haegen.

Door Aernout Van Lindt

“Duitsland is een groot voetballand, maar ze toonden misschien te veel respect en hebben nooit echt hun powerplay gebracht. Zolang je in zo’n wedstrijd niet achterkomt, kan je het verschil nog maken”, aldus de coach over de overwinning tegen Duitsland. “Het comfort en de accommodatie om thuis te kunnen spelen, al is het maar met eten dat je kent … dat was tijdens de campagne wel een voordeel.”

Duitsland kwam wel niet over zoals je van een dergelijk topland zou verwachten: “Het was misschien een mentale kwestie. Ze dachten mogelijk dat het wel los zou lopen. Bij ons waren er enkele speelsters bij van de U17 die vorig jaar al Duitsland uitschakelden, nu was er veel vertrouwen om dat opnieuw te doen. We gaan ze pakken en spelen voor de winst. De spurt aantrekken en niet wachten zoals de drie Belgen in de Ronde van Vlaanderen”, geeft Van der Haegen met een knipoog aan.

"België ook volgende jaren op de voetbalkaart zetten"

“Het stond een dag voor de match al op het bord: we gaan winnen. In officiële wedstrijden hebben we dat ook altijd gedaan, al was de voorbereiding een twijfelmoment. We hadden veel blessures en verloren in februari en maart een aantal wedstrijden, maar ze hebben zich als sterk team herpakt. We hebben het opgevat match per match, het schema was ideaal: eerst tegen de op papier zwakste (Oekraïne), dan tegen Tsjechië en eindigen met Duitsland. En het heeft goed uitgedraaid.”

En dus volgt nu het EK in Noorwegen, van 15 tot 27 juli. Daar spelen de Red Flames U19 tegen landen als Noorwegen, Zweden, Nederland, Spanje, Schotland, Ierland en Engeland. Loting daarvoor eind april. “Dat wordt een echt geweldig leermoment tegen de absolute top van Europa. Na een jaar samen wordt het meteen een fantastische ervaring. Maar ook de lichting U17 doet het goed, dus we kunnen ook de volgende jaren het ‘kleine’ België verder op de voetbalkaart zetten en blijven uitgaan van onze sterkte.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties