Reactie Ferrera legt uit waarom Genk won tegen Anderlecht

Robby Morren
Robby Morren
| 31 reacties
Ferrera legt uit waarom Genk won tegen Anderlecht
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk deelde Anderlecht een flinke tik uit in de titelstrijd. Emilio Ferrera boekte met Genk de eerste overwinning in play-off 1. "Dit is fijn voor iedereen in Genk", glunderde de oefenmeester.

Robby Morren in Genk

"Natuurlijk is de ontlading groot", gaf Ferrera toe. Hoewel Genk een goede partij op de grasmat legde, dreigde het opnieuw fout te lopen toen Mitrovic een penalty mocht nemen en toen Camus met rood van het veld moest. 

"Ook met 10 man kwamen we eigenlijk niet zo erg onder druk te staan. Dat was woensdag tegen Club Brugge wel nog het geval. Nu reageerden we beter", stelde hij tevreden vast.

Ferrera haalde drie redenen aan waarom Genk de partij won: geluk, inzet en kwaliteit.

1 Geluk

"Om een wedstrijd op dit niveau te winnen, heb je altijd wat geluk nodig. Mitrovic miste de strafschop en Köteles pakte nog bal die Walsh bijna in eigen doel kopte. 

2 Inzet

"De inzet die de spelers brachten, was heel groot. Ze hebben gevochten en karakter getoond. Ik ben tevreden over de manier waarop we wonnen."

3 Kwaliteit

"Je moet in zulke toppers kwaliteit op het veld brengen en dat hebben we gedaan. Er waren verschillende prima acties, zo ook de magnifieke goal van Thomas Buffel. Ik heb goed voetbal gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties