Beauty's Ronaldo helpen Real aan vlotte zege

Caroline Tonnelier

Real Madrid heeft in eigen huis weinig energie verspeeld in de aanloop naar de wedstrijd van dinsdag tegen Bayern. Mede dankzij twee prachtige doelpunten van Cristiano Ronaldo werd het 4-0 voor de Koninklijke.

Ancelotti liet onder meer Bale en Benzema rusten met het oog op de return in de Champions League.  De derde en belangrijkste component van het BBC-trio was er echter wel bij en dat bleek voldoende tegen Osasuna. Na amper vijf minuten stond de 1-0 immers op het bord voor de thuisploeg. Met een echte beauty vanop afstand liet Cristiano doelman Andrés geen kans. De bezoekers uit Pamplona konden Real nooit bedreigen en de thuisploeg duwde het gaspedaal ook niet echt in.

Het was wachten tot de tweede helft alvorens de score aangedikt werd. Met een nog mooier doelpunt dan zijn eerste treffer was het opnieuw Ronaldo die voor de 2-0 zorgde. Op aangeven van Di María stelde Sergio Ramos op het uur de zege helemaal veilig: 3-0. In de slotfase maakte invaller Caravajal er zelfs nog 4-0 van.