Dortmund pakt punt na spectaculaire eerste helft

Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Borussia Dortmund behaalde op het veld van Bayer Leverkusen een 2-2 gelijkspel. Daartoe moest het twee keer een achterstand goedmaken. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, maar Borussia slaagde er telkens in terug op gelijke hoogte te komen. Na zeven minuten kopte Bender een hoekschop tegen de netten. Net voor de eerste helft halfweg was, kwamen de bezoekers alweer op gelijke hoogte. Kirch verlengde een vrije trap van Reus.

Een kwartier later mocht het thuispubliek opnieuw juichen. Gonzalo Castro werkte na een knappe aanval af: 2-1. Lang duurde de vreugde echter niet bij Bayer Leverkusen. Na handspel van Hilbert bracht Reus de stand opnieuw in evenwicht. De man in vorm bij Borussia miste even later nog een uitstekende kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. In de tweede helft was de 3-2 dichterbij dan de 2-3, maar het bleef uiteindelijk bij een 2-2 gelijkspel.