Reactie Preud'homme tevreden met vechtlust: "Spelers hebben karakter getoond"

Robby Morren
Robby Morren
| 20 reacties
Preud'homme tevreden met vechtlust: "Spelers hebben karakter getoond"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme voerde twee gouden wissels door die Club Brugge uiteindelijk de volle buit opleverden op het veld van Lokeren. Peter Maes baalde dat zijn team niet goed reageerde in de omschakeling en zo 3 doelpunten incasseerde.

Robby Morren in Lokeren

Het was de pas ingevallen Gudjohnsen die Club Brugge met een fraaie plaatsbal op gelijke hoogte bracht. "Ik heb de voorbije week op training gezien dat Gudjohnsen er klaar voor was", vertelde Preud'homme. "De Sutter en Refaelov waren moe", zo verklaarde de coach zijn keuze om hen op de bank te laten beginnen.

"Tijdens de eerste helft hadden we een vijftal goede mogelijkheden, maar we waren niet scherp genoeg om te scoren. Aan de rust moest ik de spelers oppeppen en hen overtuigen. Ik ben blij met hun mentaliteit in de tweede helft, ze hebben karakter getoond."

Dat zijn team de counter goed uitspeelde, stemt Preud'homme tevreden. "We hebben goed gebruikt gemaakt van de tweede zone, daar werken we ook veel aan op training."

Maes: "We stonden 3 keer niet goed"

Peter Maes was minder tevreden. "We hebben het gedurende 60 minuten goed gedaan. Tactisch was het voor de spelers een moeilijke wedstrijd. We verloren de match door de doelpunten die we incasseerden in de omschakeling. Op die momenten moet je goed staan en dat was 3 keer niet het geval."

"We hadden bij de 1-0 voorsprong nog enkele goede mogelijkheden, maar doelman Ryan pakte uit met twee hele goed reddingen. We hebben gestreden voor wat we waard zijn en dat zullen we ook de komende wedstrijden nog doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties