Reactie Kawashima rouwt niet om verlies leidersplaats: "We zijn sterk in het hoofd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Kawashima rouwt niet om verlies leidersplaats: "We zijn sterk in het hoofd"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht hield vanavond de drie punten thuis tegen Standard. De hoofdstedelingen openen op die manier de jacht op leider Club Brugge. "We stonden een volledig seizoen aan de leiding", aldus Eiji Kawashima. "Standard verdient nog steeds de titel."

Cédric De Volder in Anderlecht

Eiji Kawashima pakte in de partij tussen RSC Anderlecht en Standard nog uit met een schitterende redding op een poging van Andy Najar. De doelman van de Rouches leek op die manier alsnog een puntje uit de brand te slepen in het Astridpark. Kawashima was echter kansloos bij beide doelpunten.

"Ik ben dan ook enorm ontgoocheld", aldus de Japanse international. "Maar dit is het einde van de wereld niet. Ik heb dan ook geen zin om lang stil te staan bij deze nederlaag. Uiteindelijk moeten we vooruit kijken naar de volgende wedstrijd. Op dit moment is er nog helemaal niets beslist."

Een wedstrijd duurt negentig minuten, hé

Voor hetzelfde geld gingen de Luikenaren met een 0-3-bonus de rust in. Vooral Michy Batshuayi liet enkele wenkende doelpunten onbenut. "We hebben onze kansen simpelweg niet benut. In de tweede periode hebben we te weinig gebracht, maar een wedstrijd duurt negentig minuten, hé. Ik wil Michy dan ook niet met de vinger wijzen."

Op die manier verliest Standard voor het eerst dit seizoen de leidersplaats. Hoe hard komt zoiets aan? "Het was eventjes stil in de kleedkamer", besluit de doelman. "Maar we geven niet op, hé. Zoals je al zei: we stonden een volledig seizoen aan de leiding. Maar we zijn sterk in het hoofd. En Standard verdient die titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties