Wilmots neemt Januzaj mee op WK-stage

Timothy Collard
Timothy Collard
| 72 reacties
Wilmots neemt Januzaj mee op WK-stage
Foto: © Photonews

Marc Wilmots zal Adnan Januzaj opnemen in zijn voorselectie voor het WK van komende zomer. Het 19-jarige goudklompje mag zich gedurende twee weken bewijzen en proberen om zijn plaats in de groep af te dwingen. Dat vertelt de bondscoach aan Het Laatste Nieuws.

Wilmots neemt Januzaj dus op in zijn ruime voorselectie, maar zonder enige belofte dat hij mee mag naar Brazilië. “Ik heb gezegd ‘selecteerbaar’. Januzaj heeft de keuze gemaakt voor het land waar er voor hem de meeste concurrentie is. Dat is schitterend. Maar een garantie heeft hij niet. Wie mij kent, weet dat ik dat niet doe.”

Gecharmeerd is de bondscoach wel door de technisch vaardige middenvelder. “Adnan heeft 27 wedstrijden voor Manchester United gespeeld. Hij heeft me heel veel laten zien. Hij kan op de vleugel spelen, hij kan op de 9 spelen. Dat is interessant, zeker omdat Christian Benteke niet meer beschikbaar is.”

"Kom jongen, laat het mij zien"

Januzaj zal het vooral op stage moeten bewijzen aan Wilmots. “Dat ik hem meeneem op stage, vind ik normaal, gezien zijn prestaties van het laatste jaar. Ik wil eerst zijn gedrag op training zien. Ik maak een selectie van 26, 27 spelers en ik zal zeggen: ‘Er is één waarheid: het veld. Kom jongen, laat het mij zien’.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties